dimecres, 25 de gener del 2012

La família d'exalumnes Balagué Manuel

A través de Joan Otero Roselló, col·laborar per excel·lència d'aquest bloc, ens arriben noves imatges de la història de la Mercè. Són imatges de les exalumnes Balagué Manuel, tres germanes que van anar a l'escola als anys 40 del segle passat. 


D'esquerra a dreta de la foto, són Àngels, Pepita i Maria Balagué Manuel. Avui només viu ja la Pepita, una persona que conserva material molt valuós per a la història escolar no tan sols de la Mercè, sinó per a la del país. En concret, llibres de text d'aquelles èpoques remotes que avui en dia són buscadíssims i pràcticament introbables.


En aquesta foto de grup, també dels anys quaranta, Pepita Balagué Manuel és la noia amb trenes que està dreta davant d'una altra que porta una bata o un abric de color blanc.

Pepita Balagué va ser una de les alumnes que l'any 1940 es van reintegrar a una certa normalitat acadèmica després de la guerra i el primer any de postguerra. Com hem explicat en una entrada d'octubre de 2011 (cliqueu aquí), el curs 1939-1940 va impartir-se a una casa del carrer Sant Felip Neri. Després de l'estiu de 1940, es van reiniciar les classes a l'edifici del carrer de la Mercè, el primer que va tenir l'escola. Cinquanta anys després, el 1990, les noies que van recomençar els estudis van organitzar una trobada, de la qual també us hem parlat anteriorment (podeu clicar aquí, aquí, aquí o aquí). En la foto que publiquem a continuació, Pepita Balagué és la tercera començat per l'esquerra.