dilluns, 6 de juny del 2016

El 7 de juny, jornada d'aniversaris per a la Mercè


Aquest 7 de juny de 2016, la Mercè compleix 168 anys. I a més, fa vuit anys d'aquella gran trobada d'antics alumnes que tant va significar en la història recent de la nostra escola i de tots els que n'hem format part. Repetiríem moltes coses que hem dit en altres ocasions a l'hora d'evocar aquesta data. Donem-les per bones. Però no oblidem recordar que aquell dia vam donar nom a un sentiment que ja existia sense cap mena de dubre, però del qual, a partir d'aquell dia, vam ser-ne conscients: l'esperit de la Mercè.

Com qualsevol idea, projecte o emoció humana, la cosa haurà tingut altibaixos. Però en la seva dimensió pública, no en allò que portem a dins: l'orgull de ser de la Mercè, com també n'hem dit sovint.

La imatge que hem triat per il·lustrar aquest aniversari no és nova. Ja l'hem fet servir altres vegades per intentar expressar què vam sentir aquell 6 de juny de fa vuit anys. És una excepcional fotografia. Però no per consideracions tècniques, sinó perquè diu tot, perquè retrata l'emoció d'aquell gran dia. Eren uns antics alumnes mirant fotos escolars. La recuperació de les nostres fotos de la Mercè va ser un dels grans motors de tot allò. I aquesta imatge, del diari "El Punt" (avui "El Punt-Avui") ho contava a la perfecció. Sobretot l'alegria d'aquell dia.