dilluns, 2 de juny del 2008

CONFERÈNCIA DE VICENT-J. RUIZ PRADES A LA PURÍSSIMA

La conferència del dia 7 de juny: "La Mercè, una ullada històrico-turística" que impartirà el Sr. Vicent-Josep Ruiz Prades, director de l'Oficina de Turisme de Tortosa, canvia de lloc. Es desenvoluparà a l'Esglèsia de la Puríssima Concepció Victòria del carrer Montcada.
Els motius que l'organització ha considerat són: millorar l'audició i aconseguir més comoditat a l'audiència.
Volem agrair la ràpida disponibilitat que han mostrat el rectors de la Parròquia i el Bisbat, en facilitar aquest lloc tant emblemàtic per a la ciutat i també en certa manera a tothom pels molts records d'exalumnes i d'exmestres de La Mercè, que també vàren anar a La Puríssima en la seua infantesa.

COM EREM I COM SOM


Per fi m'he decidit a penjar "les fotos". Guapetes ¿No?
Soc Núria Sayas, i aquesta idea del bloc ha sigut per a mi un viatge pel temps molt dolç i a la vegada molt tendre.He tornat a viure moments que tenia guardats en un racó.Gràcies a TOTS.

Com erem i com som

Ai, ai, ai, ai, quina orella més roja!
És que Rafel m'ha fotut una estirada d'orelles!
...perquè diu que s'havia compromès a fer-me venir i jo és clar que no li puc fallar a Rafel.

Em dic Carme Pla Alcaide i sóc de la generació del 68. Vaig arribar a La Mercè als vuit anys, al curs de tercer de primària i recordo perfectament la primera amiga que vaig fer: Elena Bellobí. He vist que surt en una de les fotos del viatge a Mallorca. Per cert, sabeu si vindrà el dia 7?

El meu pare tenia una botiga al costat mateix del col·legi de La Mercè, una tintoreria, la recordeu?

Tincs dos germans que també van anar a La Mercè: Marga Pla, de la generació del 70 i Joan Carles Pla, de la generació del 74. El meu germà va viure plenament la lluita pel nou col·legi i finalment es va estrenar quan ell acabava ja el 8è curs. Tots els esforços van pagar la pena!

Alguns fa molt de temps que no ens hem vist... què ràpid que passen los anys! El dia 7 ens trobarem canviats, així que m'afegeixo a la secció del "Com érem i com som".


Any 1978


Any 2008

Entre una foto i l'altra només han passat 30 anyets de no res :-)

Una abraçada i fins dissabte

Jo també he trobat la banderola!!!!!!!!!!!!!!!

Hola a tots i a totes!

Em va fer molta il·lusió veure a l'Estel passat l'article d'Ildefonso García, que em feia recordar vells temps. Val a dir que encara que tenia coneixement del 160è aniversari del col·legi de la Mercé no m'imaginava aquesta moguda, i m'encanta. Molt bona pensada!
Vaig tardar encara uns dies a entrar a la pàgina per motius de feina, però en fer-ho ja se'm va despertar el cuquet.
Em vaig posar a buscar fotos a casa de la meva mare i després de molt remenar la vaig trobar, com veieu sortim els germans que hi erem perquè la meva germana encara no havia nascut i també surt el meu pare, que també era de la familia.

D'altres fotos no n'he trobat gaires, però les penjaré a veure si són d'interés per a algú.
Aquesta foto és d'alumnes de magisteri en pràctiques em sembla que jo feia 5è o sigui, cap al 1974 o 1975.
Recordo que la nostra mestra ens va fer fer un dibuix d'una xiqueta a mida natural que vam penjar a una porta de la classe, sempre me'n recordaré, em sembla que era la que està al darrera de tot la primera per la dreta.

No sé qui va fer aquesta foto però m'agrada molt, el meu pare riu, a més es veuen els rètols de dalt i el terra no el recordava tan lluent. Recordo que un dia hi va haver un eclipsi de sol i ens van fer sortir a tots en filera de classe per veure'l amb un vidre fumat des d'aquest mateix lloc.
Quina diferència amb els despatxos de direcció actuals, en aquell temps la màquina d'escriure era l'eina més moderna amb els bolígrafs...
Aquí ja estem crescudets i fem un pam de goig.
No sé si altres companys han penjat aquesta foto, però per si de cas, aquí està.
Sempre que la miro m'ajuda a recordar a tots els que erem. Alguns ja no hi són i els altres sovint no ens hem tornat a trobar, malgrat tot sempre estarem aquí. El que fa una foto!

Us en recordeu dels partits de basquet que feiem!, amb Don Miguel al pati de l'escola. Jo era una mica pato i casi no em treia mai, i quan ho feia, l'equip se'n resentia... és el que hi havia!
També he trobat aquesta foto de grup, no és del meu curs és d'un o dos cursos anteriors. Per a qui li pugui interessar.
I aquesta altra amb Don Santos al castell amb un grup, però no sé de quan pot ser.
També hi ha aquesta foto de grup més moderna d'una sortida en els darrers anys en els què el meu pare va treballar.
D'aquest foto la única cosa que recordo és que el meu pare va dir que el President li va comentar que tenia molt pocs alumnes i que li va haver de contestar que ell rebia a tots els que li enviaven. Havia sigut una mala època per al col·legi.
Fins dissabte!
MªCarmen Castellá

Generació del 35


Aquest nen tan eixerit és el meu pare, José Font ( Pepe o Pepito per als amics). Ell també a volgut possar el seu granet de sorra al blog.

NERVIS?????

Se que hi ha gent que avui dilluns, ja esta "nyigitosa" fense preguntes "Quans sirem" "Vindra algu de la "meua quinta" "haurem camviat molt" etc.etc.etc.

PODEU DIR ALGUNA COSETA.


Per cert les Peluqueries de Tortosa estan al competo pera divendres i dissabte (Que guapes s'en posaran)
jejejejejejejejejejeejejej