diumenge, 4 de novembre del 2012

L'orgull de ser de la Mercè

Els antics alumnes de la Generació de les Caragoles van aprofitar la seva trobada, el passat 6 d'octubre de 2012, per fer una exhibició del seu orgull per ser de la Mercè. És possible que aquesta afirmació sobre l'orgull de ser de la Mercè us soni, tot i que ha plogut molt des que va posar-se en marxa la idea (cliqueu aquí per més informació).

Recordeu aquelles xapes que podien posar-se a la solapa, o enganxar-se a algun altre lloc, amb el lema "Som de la Mercè". Doncs els "caragoleros" van voler fer visibles novament els sentiments cap a la nostra escola amb aquells humils objectes, però que hem vist a tants i tants actes, exhibits amb un orgull que fa honor a la intenció inicial amb què va nàixer la idea.

El proper gener farà quatre anys que va sorgir aquesta iniciativa. Com passa el temps! La idea va sorgir dels propis exalumnes i va fer fortuna ràpidament. Fins i tot va haver-hi una empresa (d'un antic alumne havia de ser) que les va patrocinar. Des de llavors, s'han distribuït per diferents canals i a un mòdic preu. Els diners recaptats servien per anar pagant les petites despeses que l'activitat d'aquest col·lectiu creava en ocasions. Parlo en passat, perquè actualment estic del tot desvinculat de la gestió d'aquest romanent i no sabria dir-vos.

Potser el dia en què més vam exhibir l'orgull de ser de la Mercè va ser el 20 de febrer de 2010, quan va celebrar-se l'acte d'atorgament a l'escola de la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa. Una concessió en la qual el col·lectiu d'antics alumnes va tenir-hi molt a veure. Aquell dia gairebé va ser un cap, una xapa.

Em va agradar molt que la gent de la Generació de les Caragoles s'enganxés aquesta xapa, que tant simbolisme conté. Aquí podeu veure alguns d'ells i d'elles amb la xapa en qüestió. Fan autèntic goig.