divendres, 30 de desembre del 2016

Mor la històrica mestra de la Mercè Maria Cinta Febrer


Ha mort Maria Cinta Febrer, històrica mestra de la Mercè. De fet era, amb 98 anys, la mestra de més edat que quedava amb vida. Acaba de marxar un referent, que va donar més de quatre dècades de la seva vida a l’escola. La teníem localitzada a una imatge dels anys 40, la que està al peu d’aquesta entrada, que tenim datada, tot i que ha estat discutit, el 1944: era al pati de l’edifici original de la Mercè i és la mestra de l'esquerra.

Fins als primers 80 encara va donar guerra a les aules. A la foto del principi, podeu veure-la als anys 70, ja a l’edifici del carrer Montcada, amb molts altres professors d’aquella època. És la cinquena per l'esquerra. Una dedicació prolongadíssima i meritòria, gairebé sempre com a mestra de segon, de les noies quan estàvem separats per sexes.

Fins avui mateix estava activa. Ens diuen que ha anat aquest matí a missa, però després li ha fallat el cor. La vetlla serà demà dissabte, 31 de desembre, al matí al tanatori situat a tocar del Carrefour de Tortosa. I el funeral, a la tarda, a les 16.30 hores, a l’església dels Dolors.