diumenge, 22 d’abril del 2012

L'alumna Mercedes Pla Meseguer, a finals de la dècada de 1910 o principis de la de 1920


Teresa Izquierdo Salom ens fa arribar una foto de finals de la dècada de 1910 o principis de la de 1920. És una imatge de grup presa al pati de la primera escola, la del carrer de la Mercè. Hi surt la seva àvia materna, Mercedes Pla Meseguer. És la quarta noia, començant per la dreta, de la fila del mig.

La Mercedes Pla va nàixer a Vallibona (els Ports) el 1913. Però de ben petita va anar a viure a Tortosa, concretament al barri de Remolins. Va ser alumna de la Mercè al tombant del 1920. I la foto està presa en aquesta època, si bé la família no sap identificar l'any amb precisió. Ens pregunten si a l'escola poden consultar-se arxius antics. Traslladarem la petició, tot i que sabem que molt material s'ha perdut amb els canvis d'edificis, especialment durant els cinc anys (1982-1987) que l'escola no va tenir una seu pròpia.

Permeteu-nos afegir que la Teresa Izquierdo és cosina germana de Mateu Izquierdo Sorribes, exalumne de la generació de 1966, però segurament molt més conegut per ser el fill gran de l'Asunción Sorribes, que va ser la portera i la cuinera de l'escola, quan aquesta estava al carrer Montcada.

Recordeu que vam poder retrobar la senyora Asunción en l'acte de concessió a la Mercè de la Medalla d'Or de Tortosa. Va venir amb el Mateu i va ser una de les alegries de la jornada. Ho explicàvem aquí.