dimecres, 18 d’abril del 2012

De 1920 o de 1912? (2)



Fa uns dies, publicàvem una entrada sobre unes fotos fetes al patí de la Mercè, a l'edifici original, de grups de la Creu Roja i de suport a les tropes espanyoles que lluitaven al Marroc, datades aparentment l'any 1920. Poc desprès, sorgia un dubte (explicat en aquesta altra entrada) perquè el Joan Ramírez, la persona que havia trobat les primeres imatges, n'havia localitzat una de la mateixa ocasió que estaria feta l'any 1912.

Ara podem aportar nova informació. El Joan Ramírez ha trobat un tercer retall de premsa, amb la mateixa imatge que apareixia a la segona entrada. En aquest retall algú ha escrit a mà la data de febrer de 2012, com pot veure's a la imatge del principi d'aquesta entrada.

El Joan no té dades més precises, perquè la seva recerca és molt àmplia, consulta moltes fonts, però no sempre pot afinar-se al màxim la datació exacta de les coses. Entre les fonts que consulta hi ha la col·lecció local de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, però també moltes hemeroteques digitalitzades tot dedicant-hi, com ens explica, moltes hores i paciència. També troba retalls de premsa antiga que estan a la venda en pàgines d'internet dedicades a les subhastes.