dimecres, 11 d’agost del 2010

La Mercè participa a les festes del Rastre

 Els dos germans Centelles Llop, amb el bisbe de Tortosa, 
a una peregrinació a Lourdes, aquest mes de juny.

Demà dijous, 12 d'agost, comencen les festes del Rastre, el barri on hi ha l'actual escola de la Mercè (de fet, el recinte festiu és el pati). L'escola, a més, serà protagonista de dos dels actes del programa. En concret, divendres, 13 d'agost, hi haurà una trobada a la cafeteria L'Estudi (Plaça dels Estudis 6), on pot veure's l'exposició "La Mercè. Una història en imatges", que com recordareu hem muntat els exalumnes. Se servirà un apertiu patrocinat pel mateix establiment.

A continuació, a les 8, se celebrarà una missa en honor de la Mare de Déu de la Providència, a la cruïlla dels carrers Ros de Medrano i Consol. La missa serà concelebrada per tres sacerdots, dos dels quals són germans, exalumnes de la Mercè i antics veïns del barri (van viure al carrer Censal d'En Costa, 15, edifici avui desaparegut). Es tracta de mossèn Jordi Centelles i de mossèn Pasqual Centelles. Mossèn Jordi és el rector de les parròquies de Gandesa, Corbera d'Ebre i el Pinell de Brai. I mossèn Pasqual, de les de Xerta, Aldover i Paüls.

I tot seguit, començarà la processó pels carrers del barri, durant al qual serà portador de l'estandard l'Àngel Ismael, director de l'escola, que se jubila aquest final d'agost. L'Associació de Veïns del Rastre té per costum convidar com a portadors de l'estandard alguna entitat o persona que s'hagi destacat per la seva trajectòria. Enguany, l'estandard es confia a la Mercè amb motiu de la concessió a l'escola de la Medalla d'Or de la ciutat.

Per si algú li pot interessar, publiquem aquí el programa complet de les festes, ja que es tracta d'actes tots ells populars i gratuïts, que a més es fan, majoritàriament, al pati de la Mercè. Recordem, a més, que l'associació de veïns ha començat un bloc, molt emparentat amb aquest, que, entre altres, també fa un recull d'imatges històriques. El trobareu clicant aquí.


FESTES DEL RASTRE 2010
Dijous 12 d'agost de 2010

18 h Engegada de coets anunciant als veïns l'inici de les Festes i, tot seguit, juntament amb les Pubilles i Pubilletes, vestides amb el vestit típic de pagesa, repartirem el típic panoli pels carrers del barri acompanyats pels Gaiters de l'Aguilot.

22 h Baldanada popular al pati de l'escola de la Mercè. Seguirem la festa amb l'actuació del Duet L'Essència.


Divendres 13 d'agost de 2010

10 h Engegada de coets i repartiment del típic panoli pels carrers de la ciutat per les Pubilles i Pubilletes vestides amb el vestit típic de pagesa, acompanyats pels Gaiters de l'Aguilot.


de les 19 a les 20 h a la Cafeteria L'Estudi podrem visitar l'exposició "La Mercè. Una història en imatges".
Organitza Associació de Veïns del Rastre
Col·labora Associació d'Exalumnes de la Mercè
Patrocina Cafeteria L'Estudi

20 h Missa al carrer en honor de la Mare de Déu de la Providència, a la cruïlla dels carrers Ros de Medrano i Consol
a continuació Processó pels carrers del barri
Serà portador de l'estandard el senyor Àngel Ismael, director de l'escola de la Mercè, amb motiu de la concessió al centre de la Medalla d'Or de la ciutat.

23.30 h Ball de presentació de la Reina de les festes i de la Reina infantil, així com de les seves Pubilles i Pubilletes, al pati de l'escola de la Mercè. La vetllada serà amenitzada per Fenomenon Quartet.


Dissabte 14 d'agost de 2010

11 h Festa infantil al pati de l'escola de la Mercè

22 h Sopar de germanor al pati de l'escola de la Mercè. Degustació de fideus amb costella i actuació del genial Jordi.


Diumenge 15 d'agost de 2010

10.30 h Engegada de coets i concentració a la plaça de Mossèn Sol per sortir en romeria cap a Mig Camí.

11.30 h Missa a l'ermita de Mig Camí.

a continuació degustació de pastes típiques tortosines, animada pels Gaiters de l'Aguilot, i retorn al barri.

13 h Arribada a la plaça de Mossèn Sol i engegada d'una traca com a cloenda de les festes.