dilluns, 21 d’abril del 2008

Presentació a l'Ajuntament de Tortosa


El CEIP La Mercè ha presentat avui els actes amb motiu del 160 aniversari de l'escola. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora d'Ensenyament, Rosa Cid, el director del centre, Angel Ismael, i els organtizadors dels actes.

L'alcalde ha afirmat que la celebració d'aquest aniversari serveix per a recuperar la memòria i per recordar “el paper que ha tingut i que té avui l'escola de la Mercè a la nostra ciutat”. Bel ha qualificat la Mercè de centre “emblemàtic” i ha lloat la tasca del claustre i de l'AMPA. De la seva banda, el director del centre, Angel Ismael, ha explicat que l'objectiu dels actes commemoratius són retrobar totes les persones que han passat per l'escola al llarg de la seva història. Ismael ha recordat que la Mercè va ser la primera escola pública de Tortosa i una de les primeres de Catalunya.

Entre els actes previstos al voltant del 160 aniversari del CEIP La Mercè, previst per al 7 de juny, hi ha una conferència, una trobada i dinar d'ex-alumnes, una exposició i una publicació commemorativa.

Contacte amb els ex-alumnes

La Mercè ha facilitat els llistats de l’arxiu actiu dels alumnes, a fi i efecte que el grup organitzador de la trobada pugui localitzar el màxim de gent. Aquests arxius no són del tot complerts arran dels diversos trasllats que ha patit el centre.

En un primer pas, l’organització ha enviat 876 cartes personalitzades, amb la confiança que la informació boca orella difondria la notícia entre tots aquells que no constaven en aquest primer paquet postal.

En segon lloc, a partir del mes de març han tingut lloc un seguit de sessions informatives a fi de potenciar la difusió del 160è. aniversari i augmentar els contactes per a la trobada d’ex-alumnes.

Val a dir que l’interès és creixent i l’allau d’informació que els nous contactes aporta ha donat peu a idear una exposició que mostri d’alguna manera totes aquestes experiències que apleguen antics alumnes fins i tot amb 88 anys d’edat.

En aquest moment, l’organització de la trobada ha habilitat un blog (http://exalumneslamerce-
tortosa.blogspot.com/), enllaçat amb la web del col.legi (www.xtec.cat/ceiplamerce-tortosa), on qualsevol persona interessada podrà assabentar-se i participar en els actes del 160è. aniversari.

També es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i s’ha iniciat contactes amb altres institucions de la ciutat per tal d’engrescar-los a apadrinar d’alguna forma aquesta trobada d’exalumnes del col.legi més antic de Catalunya, una institució pública amb 160 anys d’història que també és la història de d’alguna forma aquesta trobada d’exalumnes del col.legi més antic de Catalunya, una institució pública amb 160 anys d’història que també és la història de Tortosa.

Tortosa, Terres de l'Ebre, 21 d'abril de 2008


Font: Servei de Comunicació de l'Ajuntament de Tortosa