dimecres, 6 de març del 2013

Mor l'antic alumne Josep Otero Gendre, l'esportista més emblemàtic de Tortosa


 

Aquesta passada matinada ha mort a Tortosa l'antic alumne de la Mercè Josep Otero Gendre. Otero, que havia nascut el 1928, lluitava des de fa uns anys amb la malaltia de l'Alzheimer. La seva família ens havia dit feia anys que era el partit més difícil de la seva vida. I sí, així ha estat. Però aquesta nit, el seu fill, Joan Otero Rosselló, gran col·laborador del bloc, ens ha escrit per fer-nos saber que aquesta lluita ha acabat. Ens ha dit que "el nostre pare se n'ha anat al cel. A entrenar a l'equip de les estrelles. En pau, amb els deures fets i envoltat de tota la seva família. Ens ha demostrat una fortalesa i dignitat que mai oblidarem".

L'al·legoria esportiva no pot ser més apropiada. Otero Gendre és possiblement l'esportista més emblemàtic de la Tortosa del segle XX. Va iniciar-se en el mon del futbol a l'històric Dertusa. Se'l considera un dels jugadors més importants del centenari Club Deportiu Tortosa. En aquest equip va jugar 379 partits durant els anys quaranta i cinquanta del segle XX. Després va ser-ne l'entrenador duranr diferents etapes entre els anys seixanta i vuitanta. Ha rebut incomptables reconeixements i se'l tenia per una persona que es preocupava tant per la preparació esportiva com per la formació integral dels jugadors: no pocs el tenien per un segon pare. I això durant tres o quatre generacions.

El vetllatori començarà aquest 6 de març de 2013, al migdia, al tanator situat darrera del supermercat Hiper Simply (antic Sabeco), al carrer del Comerç s/n. El funeral, segons ens comunica la família, serà demà dijous, 7 de març de 2013, a les 5 de la tarda, a la Catedral de Tortosa.