dimarts, 2 d’agost del 2011

Festes del Rastre 2011

Una imatge del sopar popular de les festes de 2010, que va 
celebrar-se,  com bona part de les festes, al pati de la Mercè.


El barri del Rastre celebrarà la seva festa major entre l'11 i el 15 d'agost vinents. El Rastre és el barri on hi ha l'actual escola. I és més, bona part dels actes se celebren al pati de l'escola, que és, a hores d'ara, el principal equipament del barri. Per això, igual que l'any passat, publiquem en aquest espai el programa d'actes. Podreu seguir  el desenvolupament de les festes visitant el bloc de l'associació de veïns del Rastre, un bloc germà d'aquest.


FESTES DEL RASTRE 2011

Dijous 11 d'agost de 2011

18:00 h.  Engegada de coets anunciant als veïns l'inici de les Festes i, tot seguit, juntament amb les nostres Pubilles i Pubilletes, vestides amb els vestit de pagesa, repartirem el típic panoli pels carrers del barri, acompanyats per la gaita i el tamboret.

Divendres 12 d'agost de 2011

10:00 h. Engegada de coets i repartiment del típic panoli pels carrers de la ciutat per les Pubilles i Pubilletes, vestides amb els vestit típics de pagesa, acompanyats per la gaita i el tamboret.

18:00 h. Al local de l'Associació Amics dels Castells i Nucli Antic, situada al carrer de La Mercè cantonada Portal del Romeu, tindrà lloc la  inauguració d'una exposició de pintura de l'artista del barri Anna Platero Cid.

18:45 h. Visita guiada a les instal·lacions de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, amb la col·laboració de Maribel Alqueza Latorre, treballadora d'aquest equipament cultural.

20:15 h.  Missa al carrer en honor de la Mare de Déu de la Providència i processó pels carrers del barri. Serà portador de l'estandard el nou regidor de barri, Joaquim Del Pino Homedes. L'entitat invitada serà l'Associació Amics dels Castells i Nucli Antic.

23:30 h.  Ball de presentació de la Reina i Reina infantil des les Festes i les seves Pubilles i Pubilletes,
La vetllada estarà amenitzada pel Duet L'Essència.


Dissabte 13 d'agost de 2011
 
12:00 h.  Festa infantil. Actuació d'un pallasso mag i castell infable Multijungla. Esmorzar patrocinat per l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre. Un matí diferent i divertit per a la mainada.

22.00 h Sopar de germanor. Farem, arròs amb fesols, col i costella. Actuació del músic Jordi Gómez.


Diumenge 14 d'agost de 2011

19:00 h.   Concurs de guinyot per parelles i eliminatòries.

22.00 h. Baldanada popular i continuació de la gresca amb l'actuació del duet Super Músic.


Dilluns 15 d'agost de 2011

10.30 h.  Engegada de coets i concentració a la plaça Mossèn Sol, per sortir en romeria cap a Mig Camí.

11.30 h.  Santa Missa. En acabar, degustació dels típics pastissets tortosins i coquetes, al so   
       de la tradicional gaita i tamboret.

13.00 h.  En baixar de Mig Camí i com a cloenda de les festes 2011, se dispararà una traca davant del local de l'Associació, per acomiadar a la Verge.