dilluns, 28 de gener del 2013

Un homenatge digital a Migueli i a "La Familia Armando Ruido"


Hi ha una pàgina de Facebook que recorda l'històric grup musical tortosí "La Familia Armando Ruido" (cliqueu aquí). Històric per diferents motius, el menys important dels quals no és com va acabar aquella glopada d'oxígen, en estat pur i fins i tot en estat bèstia. Un exemple de manual de com la Tortosa de sempre reprimia i silenciava la crítica, sobretot si es practicava desacomplexadament. Han canviat gaire les coses des de l'inoblidable concert de les festes de la Cinta de 1990?

Però si comentem aquesta pàgina és també perquè és un homenatge al nostre company de la Mercè Miquel Zaragoza Vileta. Migueli, perquè ens entenguem, un renom mític entre els antics alumnes nascuts a finals dels anys seixanta del segle XX. Migueli va deixar-nos l'1 de juny de 2012. Va morir a Esterri d'Àneu, al Pirineu on s'havia exilat personalment i laboralment després del concert esmentat anteriorment.

Però el seu record es manté viu entre nosaltres i per això no ha mort del tot. Racons d'internet com aquest que avui us recomanem ens recorden la vitalitat i l'energia d'una persona, que per no tenir manies i beure's la vida a glopades, no va ser profeta a la seva terra.

Que ningú busqui delicadeses en la música de "La Familia Armando Ruido", cosa que no vol dir que no hi haguessin emocions i sensibilitats. Era un grup tal com raja, perquè ens entenguem. Per recordar-ho, recuperem aquest vídeo del mític concert de 1990.