dimecres, 28 de maig del 2008

Com érem i com som, Rafa Leon


Por fin encontré la foto del banderín.


Os adjunto también una foto actual.

VINGA 69, ANIMEU-VOS!!!!

Bona nit a tots, aquest matí he parlat amb bon amic i company de la "quinta" més sensual, la del 69 i sorpresa.... encara estava indecís.
A vore J Manuel Cardona "KONO", BERNA, LLUÍS CAROT "SITO", JUANJO MARTORELL "MARTOIAIO", JESÚS CARDONA... ETC, ETC, ETC. FEU LO FOTUT FAVOR DE VENIR. a veure si ara fareu el ridícul i us quedareu a casa. Però sabeu la gent que hi anirà... més de 500 persones, exalumnes, amics, companys i vatros us heu de quedar fora, QUE NO!! vau ser una "quinta" collonuda en la qual tot i ser més gran que vosaltres em sento identificat i penso que heu d'estar al peu de canyó, com sempre.
VINGA, només us queden un parell de dies per apuntar-vos. Confio en vosaltres.
KONO; BERNA.. si convé li direm a Kose mª que mos pague lo caferet... ja m'enteneu.

DE CÓM VA SORGIR LA IDEA DE LA TROBADA D'EXALUMNES

Com tots sabeu últimament està molt de moda organitzar sopars d'exalumnes. Ara ja fa un temps que un grup de companyes n'anàvem parlant quan ens trobàvem. Jo personalment vaig dir que si ho havia de montar jo, ho faria, l'any que complíssim 40 anys.
Així va anar la idea. La cosa era fer un sopar de la "promoció". Al juliol de l'any passat vaig començar a materialitzar-la. Als companys que m'anava trobant pel carrer els anava demanant els telèfons. Em vaig posar en contacte amb el col·le i vaig començar a buscar-me un grupet de companyes i amigues per tal que m'ajudéssin a organitzar la trobada. En principi havia de ser d'un curs. Després vam pensar en 2 ó 3 cursos (per trobar també els repetidors). Meditant-ho més vam pensar d'allargar-ho fins a 5 anys diferents.
En posar-nos en contacte amb la Direcció del Centre ens van dir que aquest any se celebrava el 160è aniversari de la Fundació del Col·legi de la Mercè a Tortosa i que podríem fer alguna cosa conjunta. Vam parlar inicialment de què i cóm.
La veritat és que jo vaig sortir de la reunió amb ganes i empenta però preocupada perquè tot allò que ens estaven proposant des del Col·legi no s'assemblava res a allò que en un principi preteníem fer nosaltres. Des d'aquell moment vaig tenir molt clar la gran feinada que se'ns presentava però també vaig tenir molt clar que era el moment d'aprofitar-ho, i, que si no ho féiem perdríem una oportunitat única per al Col·legi, per a Tortosa i per a nosaltres mateixes. Són coses d'aquelles que diuen "si no agafes aquest tren ja no passa mai més... i així els ho vaig fer saber a les meves amigues"... No em volia quedar amb el gust agredolç de pensar en el que haguéssem pogut fer i no fer-ho...
Tot i així em vaig reunir amb el NUCLI DUR del meu equip, de l'organització (com l'anomenem col·loquialment). Després de discutir, divagar i reconduir el tema, el nostre acord va ser unànim: Mans a l'obra!.
Déu Méu. Quina il·lusió i quina responsabilitat!. L'objectiu des del primer dia va ser reunir el màxim de gent possible. Fer-ho gros. El més gros que la gent pogués respondre.
El col·legi ens va anar facilitant les relacions d'exalumnes (també conegudes com "actes") i nosaltres a localitzar adreces, fer i ensobrar cartes i buscar suports i ajudes. A crear el correu electrònic... La direcció del centre també va crear l'apartat exalumnes a la seva web i tots a treballar conjuntament per un objectiu comú: ajuntar esforços per organitzar un acte que uneixi la part insitutcional amb la part social (col·legi i exalumnes).
Poc a poc tot ha anat prenent forma. Ara que ja fa molts mesos que hi estem treballant estem començant a veure els fruits de la nostra sembra.
Els fruits són les vostres inscripcions. Els fruits són la difusió que ens han fet els mitjants i els fruits és que tothom de Tortosa i comarca parla de la trobada. Els fruits són les vostres aportacions al bloc i el vostre recolzament.
Des d'aquí vull ecoratjar-vos encara més perquè truqueu i envieu correus a aquells companys que encara no s'han sumat a la jornada. Animeu-los. Hem de fer història!.
Us recordo que aquests 160 anys formen part de la història de Tortosa i de la seva gent. Parlar del col·legi de la Mercè és parlar de 160 anys enrera. És parlar de la memòria col·lectiva. Parlar de la memòria col·lectiva és posar en valor l'actiu del col·legi de tots els temps: les persones (professors i alumnes).
El dia 7 de juny mateix farà 160 anys de la donació a la Ciutat per a Escoles públiques dels edificis que actualment ocupa la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, al carrer de la Mercè. Es va fundar una escola per a 800 alumnes, en principi. És per això que la organització hem triat el mateix dia de l'aniversari per fer la celebració.
Per tal de buscar suports institucionals hem formalitzat la nostra organització creant una PLATAFORMA D'EXALUMNES per tal de presentar-nos oficialment i protocolaritzar aquest aniversari.
La Plataforma d'Exalumnes continuarà oberta d'aquí en endavant. Tots esteu invitats a participar-hi i sumar-vos-hi activament. Les vostres aportacions i la vostra col·laboració seran benvingudes.
Aprofito aquest escrit per comunicar-vos que el 160è aniversari és durant tot l'any. Per tal motiu hem programat més actes a part de la jornada del dia 7.
Com a primícia us informo que cap al mes de Setembre-octubre estem preparant una exposició fotogràfica de gran format amb contingut històric. Per organitzar aquesta exposició comptem amb el suport de la Diputació de Tarragona. Esperem poder tenir-la un temps en alguna sala de la Ciutat i després fidelitzar-la als passadissos de l'edifici del col·legi actual al barri del Rastre.
En la mateixa línia esperem que es pugui editar una publicació en format llibre que reculli la recerca històrica que ens oferirà el Sr. Vicent-Josep Ruiz Prades, director de l'Oficina de Turisme de Tortosa el dia 7. Si tot va bé pensem que la presentació del llibre podria fer-se cap al mes de Desembre. Per a aquesta publicació comptem amb el suport de la Delegació a les Terres de l'Ebre del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per tal motiu penso que hem de mantenir el blog actiu fins, com a mínim, el dia 31 de desembre en què s'acaba l'any de l'aniversari. Què em dieu?.

AGRAÏMENT A TONI GALLARDO

Com a Presidenta de la Plataforma d'Exalumnes de la Mercè (PEM) vull expressar públicament el meu agraïment a la gran i inestimable labor que ha realitzat i realitza el nostre company Toni Gallardo amb la creació i el manteniment d'aquest blog.
Des del primer moment en què ens vàrem plantejar programar l'esdeveniment que estem preparant ja vàrem pensar en fer un blog. No obstant això, el vagatge va començar sense aquest, degut, a que cap de les persones que vam empendre la organització disposàvem de coneixements tècnics per tal de crear-lo, i, a més a més, no teníem més temps que el que ja ens ocupa tota la resta d'organització, que és tot.
Un bon dia em va trucar Susanna Ferreres Ondozábal, la tressorera de la PEM i em va dir tota entusiasmada que s'havia posat en contacte per e-mail un exalumne, el Toni Gallardo, oferint-se, des de la distància (ja que viu i treballa a Calafell) a ajudar-nos . La mateixa tarda es van parlar pel mòbil i Toni Gallardo que té una empresa de comunicació va posar fil a l'agulla per crear el BLOG.
No ens ho podíem creure. Totes entusiasmades. El nostre objectiu acomplit gràcies a ell.
Ara, quan ja han passat els dies, i, anem veient moment rera moment que això es converteix en un esdeveniment sense precedents a les Terres de l'Ebre, encara estic més emocionada. MOLTES GRÀCIES TONI GALLARDO. Moltes gràcies en nom meu i en nom dels membres de la Plataforma. La teva ajuda i el teu suport han estat extraordinàries.
Només tenint idees extraordinàries esdevenen fets extraordinaris. Com així esperem que serà la gran trobada del proper dia 7 de juny (en gran mesura gràcies al blog creat pel nostre company Toni Gallardo).
Des d'aquí us animo a tothom per donar suport a aquest missatge i que li mostreu tot el vostre agraïment i els vostres suggeriments al nostre benvolgut company Toni.
Una abraçada i fins al dissabte.

DIFERENCIES AL "BANDERIN"


A CASA MEVA TINC UN BANDERI DE COL.LEGI D'UN ALTRE LLOC DE CATALUNYA DEL MATEIX CURS 71-72 HI HA UNA DIFERENCIA AMB LA "SIMBOLOGIA", VATROS MATEIXOS. (la propietaria del banderi no vol divulgar la seva imatge del any 71/72)

ÚLTIM ANYS DE LA QUINTA DEL 85 A LA MERCE

MOLT BONES A TOTHOM!!!!

AQUÍ TENIU UNA FOTO DE TOTS LO DE 6è A DE LA QUINTA DEL 85, EN DOÑA EVA AL FRENTE DE TOTS,jejeje.

NATROS VA SER L'ÚLTIM ANY QUE ESTAVEM AL COL·LEGI PERQUE DESPRÉS VAM PASSAR A FER L'ESO.

SE QUE NO HI HA CASI FOTOS D'ESTA QUINTA PERÒ AQUI EN TENIU UNA, JEJEJE.

FINS UN ALTRA.

PD: trovo que s'ha de felicitar a l'organització de tot este "tinglado" per la faena bonissima que estàn fent i perque val moltissim la pena organitzar trovades d'estes característiques. GRÀCIES!!!!!

els germans Redon


HOLA!
Aci teniu als cuatre germans Redon: (de esquerra a dreta) Adriá, Mónica, Ana i Xabier.
Encara que el fons no siga el del paper pintat, no dubto de que la foto sigui a la Merce , sobre l'any 1974 que es l'any que la meva germana va començar el cole.
Per fi tambe surt Xabier que, incomprensiblement, no hi surt a cap foto de grup del seu curs.
Us esperem vore el dia 7. Fins llavors un beset a tothom.
Monica

UNA CRIDA ALS INDECISOS

ATENCIO INDECISOS, JA GENT APUNTADA DE TOTES LES GENERACIONS , ANCARA ESTEU A TEMPS DE APUNTARVOS, A QUE ESPEREU, JA HO DIU LO DIXO "QUAN MES SIREM MES XALAREM".

Generacio del 1970

Aquest escrit es en nom de la meva germana ANA.
Esta una mica trista perque no sap res de ningu de la seua quinta. En la foto que hi ha de la seua generacio no ha hagut cap comentari i no te contacte amb ningu.
A veure si els de la organitzacio puguereu dir-mos qui va de eixe any. Gracies.
De tota mabnera ella igual esta apuntada, tant si troba algu, com si no.
Monica Redon