divendres, 16 de novembre del 2012

"Noves" imatges de l'edifici del carrer de la Mercè


L'exalumne Joan Ramírez ens fa arribar una imatge del primer edifici de la Mercè, el situat al carrer del mateix nom de Tortosa. El color groguenc de la imatge pot induir a error sobre la seva antiguitat, perquè la foto és més recent del que sembla. En realitat, és de l'època en què l'edifici va quedar abandonat, un cop el va deixar la policia, que s'hi havia instal·lat després del trasllat de l'escola a l'antic institut del carrer Montcada. El deteriorament és ben visible a la façana.

L'enderroc va fer-se a principis de l'estiu del 2002 i podria ser que la foto que ens arriba, tot i el seu aspecte, no sigui gaire anterior. De fet, la captació d'aquesta imatge de la façana és possible perquè prèviament havien estat enderrocats els edificis del davant, fet que va ocórrer entre els anys vuitanta i noranta anys del segle passat.

El Joan Ramírez ens explica que va localitzar la imatge a alguna revista o llibre de la Biblioteca Marcel·lí Domingo (ja sabeu que està construïda en aquest mateix indret), però no va arribar a documentar-la perquè ell està interessat en imatges més antiges. En general, rarament guarda documents gràfics posteriors a 1965-1970, si no hi ha algun motiu que li cridi l'atenció.