dimarts, 28 d’agost del 2012

El record de l'alumne Leandre Roig Roig (5)

La passada primavera vam començar a publicar un interessantíssim material gràfic, que ens permetia recuperar la memòria de Leandre Roig Roig (Tortosa, 1913–Ginebra, Suïssa, 1962), alumne de la Mercè, un home il·lustrat i amant dels llibres, molt popular, però escassament reconegut després de la guerra civil pel fet d'haver estat republicà. En aquesta entrada trobareu la seva història.

La filla de Leandre Roig, Anna Roig Chavarria, conserva un àlbum fotogràfic familiar que és un autèntic tresor. I l'està compartint amb nosaltres, així com amb altres espais d'internet, com aquest, que recullen imatges antigues de Tortosa. Ara tenim una nova remesa d'imatges, que publicarem en aquesta entrada i en una altra de posterior.

Moltes d'aquestes imatges corresponen a les activitats ciclistes de Leandre Roig, a finals dels anys 40 i principis dels 50. En aquella època va fundar-se la Penya Ciclista Baix Ebre "Ja Arribarem", entitat a la qual Leandre Roig va estar molt vinculat fins que va emigrar a Suïssa. Per cert, a la primera foto, presa al carrer Cervantes de Tortosa, el nen que apareix a l'esquerra, en primer terme, és Jordi Roig Chavarria, fill de Leandre Roig i germà gran de l'Anna Roig. Jordi, nascut a Tortosa el 1946 i traspassat a Ginebra el 1981, era el protagonista d'una recent entrada en què intentàvem esbrinar si va ser alumne de la Mercè.