dimarts, 27 de maig del 2014

L'Artxibarri 2014 pintarà un mural a la paret exterior de la Mercè


Enguany torna a celebrar-se l'Artxibarri, la jornada cívica i participativa que organitza la Xarxa per la Convivència a Tortosa. L'any 2012, vam participar a la trobada, que coincidia amb la commemoració de l'aniversari de la Mercè, després que unes setmanes abans ens posés en contacte la direcció que hi havia llavors a la Mercè. Enguany, l'escola com a tal torna a participar en l'Artxibarri, cedint el seu mur exterior, que dóna al carrer Providència, per a la pintura col·lectiva d'un moral commemoratiu de la diada.

Es donen a més un parell de coincidències. Bé, la primera és una autèntica coincidència. Enguany, l'Artxibarri cau el 7 de juny. És a dir, el dia de l'aniversari exacte de la Mercè. La qual cosa, una activitat cívica i cultural donarà certa rellevància a l'aniversari. La segona té a veure amb la bona feina de la Xarxa per la Convivència a Tortosa i el capital humà creat a la Mercè.

Com vam explicar en aquesta entrada, al capdavant de la Xarxa i de l'Artxibarri hi ha un seguit d'antigues alumnes de la Mercè. Però a més, com recordàvem en aquesta altra entrada, qui lidera el projecte de mural en cada edició de l'Artxibarri és una altra antiga alumna, Alícia Andreu Pons, de la generació de 1962.

Segons ens ha explicat l'Alícia Andreu, tothom pot participar en l'obra col·lectiva al mur de la Mercè. No cal apuntar-se prèviament, només anar a la Mercè a partir de les 11 del matí amb ganes de participar. En la foto del principi de l'entrada, podeu veure l'Alícia pintant el mural de l'Artxibarri 2012, al barri de Santa Clara.