divendres, 28 de desembre del 2012

L'actual escola compleix 25 anys (2)

El 22 de novembre de 1985, els carrers de Tortosa van viure una de les manifestacions més multitudinàries que recorda la ciutat. Segons els mitjans de comunicació locals, van ser 1.200 persones. La manifestació va recórrer el centre i va acabar a la plaça de l'Ajuntament. En aquell moment, la Mercè portava tres anys a l'exili de les caragoles i el cansament de la comunitat educativa, i fins i tot el de la societat tortosina, era perfectament perceptible. L'escola començava a acusar la pèrdua d'alumnes, tot i que cal dir que aquest fet va ser mínim ja que la fidelitat a la Mercè va ser majoritària. Potser no és sobrer recordar que gran part dels alumnes d'aquella època eren fills d'antics alumnes de l'escola...

Van sumar-se a aquella manifestació els sindicats i una part de les forces polítiques. També moltes entitats i, tot i que és difícil destacar-ne unes per no oblidar les altres, cal destacar la participació, que es repetiria en posteriors mobilitzacions i protestes, dels col·lectius de jubilats.

Encara faltaven prop de dos anys perquè la Mercè tornés a tenir un edifici propi. Però a partir d'aquella protesta les coses van començar a anar coll avall.