dilluns, 6 de juny del 2011

163è aniversari de la Mercè

Aquest dissabte, 4 de juny de 2011, vam celebrar el 163è aniversari de l'escola de la Mercè, que és l'escola pública més antiga de Catalunya. Una trentena d'exalumnes vam assistir al petit acte commemoratiu, que va tenir lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, un gran equipament cultural de la ciutat que s'aixeca on va haver-hi la primera seu de l'escola, que va obrir-se el 1848 a l'antic convent mercedari de Tortosa.


L'acte va consistir en una visita guiada per les instal·lacions de la Biblioteca. Potser els dos moments culminants de la visita van donar-se a l'antic pati de l'escola, on ara es poden veure, protegides per un vidre, les restes andalusines que van aparèixer en una excavació arqueològica; i a la zona, tancada refrigerada i a humitat constant, on es guarden col·leccions de llibres i materials bibliogràfics antics: entre altres, s'hi conserven publicacions històriques de la premsa tortosina, programes de festes de la ciutat i dels barris, fotografies...


L'acte va acabar amb un refrigeri que va servir la cafeteria L'Estudi. Aquest establiment, situat al mateix carrer de la Mercè, té entre les persones que el regenten l'exalumne Nazario García Lozano.