dilluns, 15 de desembre del 2008

Nova enquesta

La Plataforma d'Exalumnes està tenint diverses converses, entre elles amb l'equip directiu del col·legi, per mirar d'instituir d'alguna forma la data del 7 de juny com una mena de diada anual de La Mercè. Es tracta d'una fórmula per canalitzar l'empenta que el col·lectiu d'exalumnes ha assolit aquest 2008 i donar-li continuïtat, tot assumint també projectes que han quedat pendents.

No es tracta de limitar que cap generació o grup pugui organitzar les trobades que cregui oportú en el moment de l'any que decideixi. És clar que no. L'objectiu és que cada 7 de juny, o la data més propera en què sigui viable, s'organitzi algun acte de caire cultural o històric relatiu a La Mercè. Material, de moment, no ens en falta, ja que ens han quedat al sarró idees com la recuperació del Gernika que hi havia al carrer Montcada, l'edició d'un llibre o el muntatge d'una exposició commemorativa. Són projectes que es poden anar treballant de cara al 7 de juny de l'any vinent.

Tampoc cal fer-ho tot a l'hora, però sí de mantenir encesa la flama que hem aconseguit prendre entre tots i totes aquest any.

No obstant tot això, també és evident que una diada d'aquestes característiques podria servir de perfecta excusa perquè els grups que vulguin trobar-se amb un dinar o un sopar puguin fer-ho coincidir. D'aquesta forma, podrien assistir a una trobada general i, el mateix dia, celebrar la trobada de cada generació o agrupació de cada generació.

En tot cas, això darrer ja ho decidirà cadascú arribat el moment. Em consta que la Plataforma d'Exalumnes ho explicarà aquí mateix quan la cosa hagi agafat més forma. Sembla que la reacció de l'escola ha estat molt positiva. I, en definitiva, si s'ha plantejat la constitució d'una associació d'exalumnes ja era per a fer bàsicament això.

En espera de les notícies que ens donaran la Cinta March i la Neus Jové, he penjat una nova enquesta al bloc, per tal de recollir les vostres opinions. A banda de votar, també estaria bé deixar opinions aquí mateix o obrir noves entrades.

7 juny
















Felicitacions



Us desitjo un Bon Nadal i Feliç Any Nou!!
Agraeixo les felicitacions rebudes pels guardons obtinguts darrerament per l'Escola La Mercè: Escola Verda i Qualitat Ebrenca.
És una satisfacció que compartim amb tota la comunitat educativa. Gràcies.

Premi Qualitat Ebrenca

Hola amics, ahir vaig estar a l'entrega de Premis de Qualitat Ebrenca.
Llàstima que tinc poca pràctica amb les fotos, vaig començar fent fotos a manta però la cosa va durar poc perquè se va acabar la bateria. Quan surt lo color roig ja puc afanyar-me que allò se para i me deixa penjada, si no vaig viva no em deixa fer res. Així, a l'hora de la veritat, quan al final van arribar els premis, en prou feines vaig poder fer les fotos de grup.
La propera vegada ja quedaré amb la Leo, que ella sí que en sap, a jutjar per les últimes que ha penjat.

Aquí tenim les fotos de grup amb el nostre estimat director a la part esquerra de la foto.







Atorgava el premi l'associació Amics i Amigues de l'Ebre, que enguany celebra el seu 20 aniversari. Dintre d'aquesta associació es va constituir una comissió de Qualitat que és la que porta 12 anys treballant amb els Premis de Qualitat Ebrenca.

Aquesta associació sense ànim de lucre acull reconeguts professionals en l'àmbit de la qualitat que visiten les empreses del territori i cada any atorguen premis a les empreses que per la seva forma de treballar i portar la gestió fan les coses ben fetes, mereixen el reconeixement i constitueixen l'essència de la marca Qualitat Ebrenca.

La menció d'honor per a La Mercè és un orgull per a nosaltres ja que significa no només que el nostre objectiu de recuperar la memòria del nostre col·legi l'estem aconseguint sinó que a més a més se li està reconeixent la qualitat amb què s'ha treballat. Un deute històric, m'atreviria a dir.

La presentació de la menció d'honor, realitzada per Conrad Duran, va ser emotiva, començant amb l'esdeveniment més recent del 7 de juny i recordant tota la història del col·legi, amb un document del seu naixement i un repàs al que ha estat el col·legi durant tots aquests anys, uns més difícils que altres, i el que ha representat no solament per a la ciutat de Tortosa sinó també per al conjunt de les Terres de l'Ebre, sobretot en moments en què va ser l'única opció per a molta gent de tenir d'accès a formació de qualitat.

Signatura Pacte Mundial Terres de l'Ebre

Aprofito també per a comentar-vos que enguany, abans del lliurament de Premis, les empreses premiades han signat un Compromís per l'Excel·lència i l'Ètica Empresarial a l'Ebre, que forma part del Pacte Mundial de Nacions Unides. L'han signat no només les empreses premiades enguany sinó també altres premiades en anys anteriors que han volgut adherir-se de forma voluntària.

Que per què explico això? Perquè un dels signants del pacte és un ex-alumne de La Mercè que ha estat assistint a les trobades. Es tracta de José Manuel Tarazaga, director de les empreses Vento Ventilaciones i Condut Air Systems.





** FELIZ NAVIDAD ** BON NADAL **




Deseo que vuestra vida esté llena de momentos de mucha felicidad