dilluns, 15 de desembre del 2008

Nova enquesta

La Plataforma d'Exalumnes està tenint diverses converses, entre elles amb l'equip directiu del col·legi, per mirar d'instituir d'alguna forma la data del 7 de juny com una mena de diada anual de La Mercè. Es tracta d'una fórmula per canalitzar l'empenta que el col·lectiu d'exalumnes ha assolit aquest 2008 i donar-li continuïtat, tot assumint també projectes que han quedat pendents.

No es tracta de limitar que cap generació o grup pugui organitzar les trobades que cregui oportú en el moment de l'any que decideixi. És clar que no. L'objectiu és que cada 7 de juny, o la data més propera en què sigui viable, s'organitzi algun acte de caire cultural o històric relatiu a La Mercè. Material, de moment, no ens en falta, ja que ens han quedat al sarró idees com la recuperació del Gernika que hi havia al carrer Montcada, l'edició d'un llibre o el muntatge d'una exposició commemorativa. Són projectes que es poden anar treballant de cara al 7 de juny de l'any vinent.

Tampoc cal fer-ho tot a l'hora, però sí de mantenir encesa la flama que hem aconseguit prendre entre tots i totes aquest any.

No obstant tot això, també és evident que una diada d'aquestes característiques podria servir de perfecta excusa perquè els grups que vulguin trobar-se amb un dinar o un sopar puguin fer-ho coincidir. D'aquesta forma, podrien assistir a una trobada general i, el mateix dia, celebrar la trobada de cada generació o agrupació de cada generació.

En tot cas, això darrer ja ho decidirà cadascú arribat el moment. Em consta que la Plataforma d'Exalumnes ho explicarà aquí mateix quan la cosa hagi agafat més forma. Sembla que la reacció de l'escola ha estat molt positiva. I, en definitiva, si s'ha plantejat la constitució d'una associació d'exalumnes ja era per a fer bàsicament això.

En espera de les notícies que ens donaran la Cinta March i la Neus Jové, he penjat una nova enquesta al bloc, per tal de recollir les vostres opinions. A banda de votar, també estaria bé deixar opinions aquí mateix o obrir noves entrades.