dilluns, 30 de juny del 2008

Renovem l'enquesta

Avui hem penjat una nova enquesta que us pregunta sobre la missió que li hauria de correspondre al bloc en aquesta nova etapa. Passada ja la Trobada del 7 de juny i en ple i previsible anticlímax, el bloc s'està resituant a la recerca del seu pes ideal, desprès d'unes setmanes en què les emocions i la nostàlgia l'havien engreixat possiblement en excés.

No obstant, també s'ha de dir que ens estem movent sobre les 1.000 visites diàries, una xifra que no està gens malament, però que sembla poca cosa quan abans de la Trobada n'havien arribat a ser pràcticament 10.000 cada dia. I no oblidem que més d'una tercera part de les entrades totals s'han produït desprès de la Trobada.

Sí que hem notat, en proporció, una baixada més forta en la creació d'entrades. També era d'esperar i no passa res. Malgrat tot, es van penjant coses. I algunes de ben interessants.

En resum, vida en tenim molta menys, és clar, però em sembla que mantenim una mínima dignitat. Jo continuo pensant que un bloc és, per definició, una eina viva. Però això depèn de la voluntat i de les ganes dels seus autors.

No obstant, quan hi ha hagut discussions sobre si el bloc havia de continuar després de la Trobada, sempre s'ha dit que com a mínim havia de servir per revisitar de tant en tant tot el que hem estat capaços de fer. No és mala idea. I per altra banda, el bloc va nàixer com a suport a la Plataforma d'Exalumnes, que encara no acabat les seves activitats per al 160è aniversari de la Mercè. Per tant, aquí també hi ha recorregut per a la cosa.

Veureu que, a banda d'aquestes dues, l'enquesta us pregunta també si creieu que el bloc ha de continuar sent un punt de trobada d'exalumnes. Això, evidentment, no treu que tothom es pugui organitzar altres comunitats digitals. El gran mèrit d'Internet, a fi de comptes, és que tothom hi pot trobar el seu racó. Però sí que m'agradaria dir que clicar aquesta opció hauria d'implicar cert grau de compromís. De compromís actiu, vull dir, perquè entrar a mirar ja ho anem fent.