dilluns, 20 d’abril del 2015

El pati del carrer Montada, a finals de la dècada de 1920 o principis de la de 1930


Recuperem una nova imatge de l'edifici de l'antic seminari i antic institut de Tortosa, al carrer Montacada, que va esdevenir accidentalment seu de la Mercè durant dotze anys (1970-1982). Aquestes imatges, tot i pertànyer a una època molt anterior, tenen un interès obvi, per a unes quantes generacions d'antics alumnes de la Mercè, que van passar tota la seva vida escolar, o bona part d'ella, entre aquestes quatre parets. O més ben dit, entre el que en va fer la direcció general de Regiones Devastadas de règim franquista després de la Guerra Civil (1936-1939).

 Aquesta imatge en eoncret, pertany a algun moment de finals de la dècada de 1920 o de principis de la de 1930. Està feta des de l'entrada al pati que hi havia a la banda del carrer Montcada, i que es veu en aquesta altra entrada, que vam publicar recentment. També s'hi veu el pou que hi havia al centre de l'espa i que va ser tapat en la remodelació de la postguerra. A mà dreta hi ha el que coneixíem com a sala d'actes.

La fotografia, com les de les anteriors entrades, prové del llibre "L'Institut de Batxillerat de Tortosa", publicat per l'Institut "Joaquín Bau" el 1982 i del qual en va ser l'historiador  Ramon Miravall Dolç (Roquetes, 1940).