dissabte, 28 de juny del 2014

Reconeixement a la trajectòria esportiva de l'antic alumne Josep Otero Gendre



Recentment, la secretaria de l'Esport de la Generalitat ha retut un reconeixement públic a la figura de Josep Otero Gendre, l'esportista tortosí més emblemàtic del segle XX i antic alumne de la Mercè. Josep Otero (Tortosa, 1928-2013) va rebre un premi especial, a títol pòstum, dins de l'acte de lliurament dels Premis Esportius de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

En aquest acte, es va premiar una setantena llarga d'esportistes majors d'edat del territori, que han aconseguit el primer lloc en els campionats de Catalunya, que han fet podi en campionats d'Espanya o nivells superiors, o que han estat campions absoluts de la seva especialitat durant l'any 2013.

A banda, la Generalitat va voler fer un reconeixement a aquelles persones que s’han distingit per una aportació llarga i continuada al món de l’esport en aquest territori. Concretament, van ser Josep M. Alomà, per la seva dedicació al món dels escacs durant els 25 anys a càrrec de l’entitat Club Escacs Masdenverge; el president del Club Twirling Tortosa durant 37 anys, Joan Manel Mompel, i Francisco Fuentes, practicant de diversos esports, entrenador, gestor i documentalista d’esdeveniments esportius.
 
Finalment, la Generalitat també va atorgar, per decisió unànime de la Comissió Assessora, un Premi Especial a Josep Otero a títol pòstum per la seva trajectòria en el món del futbol. Josep Otero va ser jugador d’equips com el Tortosa, el Benicarló, la Rapitenca i el Girona. Després, va continuar la seva vinculació en el món del futbol com a entrenador i secretari tècnic del Tortosa i d’altres equips. També va ser fundador de l’escola de futbol Dertusa i pare esportiu de diverses generacions de futbolistes, com l’exjugador i exseleccionador català de futbol Àngel 'Pichi' Alonso.

Més informació aquí