dimarts, 26 de juny del 2012

En record de Migueli

Poc podem afegir al que ja s'ha dit en record del Miquel Zaragoza Vileta, el nostre company que va morir el passat 1 de juny. N'hi ha prou de llegir els comentaris que han aparegut en aquest bloc i a Facebook per adonar-se'n que Migueli, com el coneixíem, va ser un alumne de la Mercè especialment carismàtic i estimat.

No obstant això, hem recuperat algunes de les fotos que s'havien publicat al bloc de la gran trobada d'exalumnes del 7 de juny del 2008, en què apareix Migueli, acompanyat d'altres exalumnes. La seva assistència als actes d'aquella jornada va aixecar una enorme expectació entre els seus antics companys. Tot un esdeveniment que va quedar reflectit en entrades com aquesta.

Aquests petits reconeixements no fan justícia a una persona que va patir un exili professional i personal simplement per parlar clar a una ciutat que no tolerava la discrepància. El sistema, que sap defensar-se perfectament... Però espero que publicacions com aquestes serveixin per fer palès que a Migueli no l'oblidarem fàcilment.

P.S.– José Manuel Cardona segurament s'emocionarà en veure Migueli vestit amb l'uniforme complet de l'Espanyol. És la foto de baix de tot. Del partit de futbol que va jugar-se el 7 de juny de 2008, al pati de la Mercè. Eren els integrants d'un equip històric de l'escola, que un munt d'anys després van tornar a jugar junts.