divendres, 20 de febrer del 2009

Ja som 60 al Facebook

Acabo de mirar com va el grup de Facebook "Som de la Mercè" i he vist que hem arribat a 60 integrants. No és número rodó ni res, ni té un especial significat, però m'ha cridat l'atenció veure com aquest gota a gota d'Internet va fent el seu camí i ensenyant-nos com funciona tot un món nou que, de fet, només comença a insinuar-se.

El més probable és que, quan llegiu aquesta entrada, el número de persones que formen part del grup de Facebook ja hagi crescut. No és que porten una velocitat d'esprint, però aquesta eina d'Internet té una capacitat de "multiplicació" molt elevada. Se'n podrien posar molts exemples, però serà més fructífer que, qui estigui interessat, trastegi una estona pel seu compte.

No sempre tots els grups i causes de Facebook resisteixen una anàlisi seriosa: molts són autèntiques rucades que no arriben ni a la categoria de divertimento. Però l'important és que aquest mateix motor de milers de cavalls de potència es pot dedicar a coses valuoses o a bones causes.

Una constatació que val la pena esmentar, en la línia del que ja vam dir fa un parell de setmanes a l'Ebrebloc. Moltes persones que es van "batejar" com a internautes actius a aquest bloc, ara s'estan "doctorant" a Facebook. No és estrany: és una eina digital que enganxa moltíssim, tot i que al principi cau antipàtica a molts usuaris perquè fa moltes coses (potser massa?) a la vegada.

No voldria acabar sense recordar que la comunitat de la Mercè té, com a mínim, un altre grup a Facebook. És el grup de la generació de les caragoles, que, segons veiem, té 20 participants. Uns quants que no som d'aquella generació ens hem afegit al seu grup, que no és tancat: de fet, la "doble militància" és bastant freqüent en tots dos grups.

Si algú té notícia d'algun altre grup de Facebook relacionat amb la Mercè, que ens ho faci saber i l'afegirem a aquesta relació breu.