dilluns, 2 de novembre del 2009

Trobada intergeneracional el 28 de novembre

Un grup ampli de diferents edats convoca un sopar per al proper 28 de novembre, dissabte. La idea va sorgir dels que enguany fan quaranta anys, però la cosa al final s'ha obert a tothom, amb la idea que pugui ser una trobada intergeneracional.

El lloc serà el restaurant Calau, situat al carrer Cabassers 26 dels Reguers. L'hora d'inici, les 21.3o hores. Serà un sopar amb la gent asseguda, però en acabar hi haurà la possibilitat de continuar la festa, amb música i ballaruga fins allà les 3 de la matinada. El preu del menú és de 30 euros (no inclou les begudes que es puguin prendre acabat el sopar).

Per confirmar la vostra assistència al sopar, cal fer un ingrés o transferència de 30 euros al compte corrent del BBVA 0182 0268 60 0201584002. La data límit és el dia 23 de novembre, però seria d'agrair que la inscripció es fes el més aviat possible.

Feu constar el vostre nom i, si és possible, l'any. També podeu especificar en el moment de fer l'ingrés si voleu menjar carn o peix (hi ha aquesta opció). No obstant, com que de vegades hi ha hagut problemes amb l'espai de text disponible en el full d'ingrés, podeu enviar un correu electrònic a info@consultoralocal.com o a justina_onix@hotmail.com. Això ens permetrà assegurar-nos que ho tenim tot controlat i reservar adequadament el plat que vulgueu menjar. També us deixem dos telèfons de contacte per si necessiteu més informació: 685 121 610 (Toni Gallardo) i 650 941 751 (Justina Gallardo).

Acabem amb el detall del menú (recordeu que cal triar entre carn i peix)

ENTRANTS: ASSORTIT IBÈRICS, CROQUETES BACALLÀ, TORRADA ESCALIVADA AMB ANXOVES, SALTEJAT BOLETS AMB XIPIRONS


PLAT: FRITADA DE PEIX (LLENGUADO, GAMBES, CALAMAR)

O

CAP DE LLOM METXAT


POSTRE: BESCUIT GLACÉ AMB XOCOLATA CALENTA


BEGUDA: VI, AIGUA, CAVA I CAFÈ

Acte de constitució de l'associació d'exalumnes

Mirant-nos els papers la Neus Jové, la Cinta March i la Pili Jorge. Servidor és el que fa la foto i, lògicament, no surt. La Cinta Favà, el José Manuel Cardona i la Justina Gallardo no hi eren presencialment.


Per fi el projecte està en marxa. Divendres passat, 30 d'octubre, vam signar l'acta de constitució de la nova associació d'exalumnes de la Mercè. Hi érem les persones que més directament hem participat en la reflexió i maduració d'aquest projecte (uns quants i quantes que no podien assistir personalment, s'hi han afegit o van tenir fins i tot una "participació telefònica"). El cas és que l'associació comença a caminar. Ara només cal presentar la documentació a l'Administració per completar els tràmits legals corresponents.

Tan bon punt la gestió estigui acabada podrà obrir-se la inscripció de socis i sòcies. No cal dir que seria desitjable una participació el més alta possible. Sabem que costa mobilitzar la gent, però també pensem que l'associació és un projecte útil i interessant que val realment la pena.

Certament, la gestació d'aquest projecte ha estat llarga. I al final, com sempre passa en aquests casos, no som milers les persones que ho hem acabat engegant. Però n'hi ha ganes, i molt madurades. En tot cas, també pensem que l'associació és un canal adequat per vehicular la il·lusió de molts exalumnes que, volent fer alguna cosa, tenen compromisos professionals o laborals, familiars o personals que els dificulten participar d'una forma activa.

En definitiva, potser no tothom pot dedicar hores o feina, però aportant una quota anual (estem pensant en una quantitat simbòlica, de l'ordre de 30 euros anuals) podrà contribuir a les activitats de l'associació. També és important, lògicament, que diguem què volem fer. Els objectius que voldríem aconseguir són tres:

–Donar continuïtat organitzada a l'empenta sorgida de la gran trobada d'exalumnes del 7 de juny de 2008 i ser un punt de trobada de totes les persones que senten La Mercè com a quelcom propi.

–Continuar treballant en la recuperació de la "memòria històrica" de la Mercè i treballar en activitats que destaquin i reivindiquen el paper que la nostra escola ha tingut i té en la societat de les Terres de l'Ebre.

–Donar suport a l'actual Mercè

Els projectes concrets a què es dediquin els recursos que puguem aconseguir (a banda quotes, les subvencions que demanarem) els anirà decidint la pròpia associació. Per llei, l'associació ha de tenir una junta directiva. També hi ha bones raons organitzatives i operatives perquè sigui així. Però no tenim altra intenció que tenir una entitat oberta al màxim, que reculli totes les generacions i sensibilitats de la Mercè. Sense oblidar que l'experiència ha demostrat que hi ha persones que no van estudiar a la Mercè i que han participat molt activament en aquesta comunitat.

Acabem comentant que ens vam trobar a una sala cedida gentilment per la Biblioteca Marcel·lí Domingo. És un espai on s'havia "cuinat" la trobada del 7 de juny de 2008. A algun lloc ens havíem de trobar per firmar els papers, però no es pot negar que té cert simbolisme haver-ho fet allí on estava la primera Mercè.