dilluns, 29 d’abril del 2013

Retirem la darrera enquesta per raons tècniques

De vegades, la tecnologia fa jugades que no entenem. Coses que passen perquè passen. Sense cap raó aparent. Alguna n'hi deu haver, però que no sabem veure o que resulta inexplicable. És el que ha ocorregut amb la darrera enquesta que vam penjar al bloc. Els primers dies es van registrar alguns vots, però aquests van desaparèixer per raons que se'ns escapen. La realitat és que qui ha votat pot fer enrera el seu vot, o canviar-lo. Però després de fer algunes proves, hem arribat a la conclusió que, per alguna causa que no esbrinem, el problema està en el mòdul de l'enquesta, no pas en el canvi d'opinió dels participants.

Les enquestes són una funcionalitat que ofereix Blogger, que és qui acull aquest bloc. Tot el servei que rebem és gratuït, excepte l'allotjament de fotografies, que com que ha arribat a tal volum requereix un servei de pagament, que gentilment és patrocinat per un antic alumne. Cas contrari, no es podrien penjar ja més fotos, o caldria borrar-ne d'anteriors, que no és cosa...

Per això, no podem queixar-nos gaire que l'enquesta hagi sortit fallida, llevat de comunicar la incidència a Blogger. Ens sap greu que aquest problema hagi sorgit precisament en un sondeig que podia picar una mica, per abordar un tema que és motiu de controvèrsia, com la immersió lingüística a les escoles. Però podem donar paraula que la polèmica no ens ha acovardit. De fet, amb no penjar l'enquesta n'hauríem tingut prou, no?

No té sentit mantenir penjada una enquesta que no suma els vots rebuts, o que no els manté més enllà d'unes poques hores. Mentre no ens arribi resposta de Blogger, no penjarem cap enquesta més, no fos que es repetís el problema. Disculpeu la molèstia, especialment els que havieu participat.