divendres, 16 d’agost del 2013

Tortosa prepara una campanya solidària de recollida de material didàctic per a infants de famílies amb dificultats

Tortosa vol fer una nova demostració de solidaritat amb una campanya ciutadana adreçada en aquesta ocasió a recollir material didàctic perquè els xiquets i xiquetes de famílies amb pocs recursos puguin afrontar l'inici del curs escolar amb la garantia que disposen del mínim equipament exigible. La nova campanya es posa en marxa a imitació de les que s'han fet per recollir aliments i en el marc del programa Pla Educatiu Entorn 6/16 que impulsa l'Ajuntament de Tortosa, el Departament d'Ensenyament i les entitats del tercer sector de Tortosa.

Han presentat els detalls d'aquesta iniciativa l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis a les Persones, Ana Algueró, i representants de Càritas, Creu Roja, la Reial Arxiconfraria de la Cinta i dels voluntaris de l'Obra Social la Caixa.

La campanya implica llibreries i diverses superfícies comercials de la ciutat, que a partir del proper 19 d'agost implantaran punts de recollida on els ciutadans podran dipositar qualsevol producte habitual a la motxilla d'un escolar, des d'un compàs fins a un paquet de folis. Els comerços que ja s'han adherit a la campanya són Ebrebooks, El Cid, Viladrich, Ofi Complet, Arrels, Carrefour i Simply. La nota curiosa la posarà enguany la tradicional Ofrena a la Mare de Déu de la Cinta, que es fa durant les festes majors de Tortosa, i que en aquesta ocasió a més de flors i fruits inclourà també material didàctic. Simultàniament, s'habilitaran altres punts de recollida de llibres usats que seran degudament restaurats per poder ser reutilitzats.

Les famílies destinatàries de tot aquest material seran avaluades i seleccionades pels serveis socials de l'Ajuntament de Tortosa, de Càritas i de Creu Roja.

L'alcalde ha fet una crida a la ciutadania perquè col·labori i es pugui assolir una resposta igual o millor a la d'altres campanyes que s'han fet per recollir aliments, i ha recordat que tot el material recaptat "anirà a famílies que realment ho necessiten".


Font: Ajuntament de Tortosa