diumenge, 3 d’abril del 2011

Una foto de 1898


La xarxa del bloc continua fent feina per recuperar imatges autènticament històriques. Feia temps que teníem pendent penjar aquesta sensacional foto, la més antiga de les que hem localitzat a data d'avui. És de 1898 i correspon a un grup de noies amb les seves mestres, que posen al pati de l'escola del carrer de la Mercè. La imatge ha estat aportada per l'exalumnaCinta Monllaó Sedó, que és filla de la noia, Josefa Sedó Adell, assenyalda amb una X, a l'esquerra de la primera fila.

La imatge està muntada damunt d'una fusta i es conserva molt deteriorada. Però ja ha estat digitalitzada i el dia que el suport no aguanti més, si més no la imatge quedarà conservada i salvaguardada.

Fins que ens va arribar a les mans aquesta foto, la més antiga que havíem aconseguit localitzar era del 1905. Una imatge feta a un grup de nois i el seu professor, que ens va fer arribar el Joan Otero Roselló. La xarxa del bloc va ser decisiva per identificar i datar la imatge (cliqueu aquí).

Volem agrair a Cinta Monllaó que hagi aportat aquesta imatge, d'indubtable interés històric, però també pel que significa d'estima i fidelitat a la Mercè.