dissabte, 1 de desembre del 2012

Dissetena edició d'una trobada que ja és històrica


Disset edicions. Disset sopars. Disset anys. Es diu aviat. Però és així. Un grup d'antigues alumnes de la Mercè, nascudes els anys 1954, 1955 i 1956, es troben un cop l'any des del 1995. Sempre al mes de novembre. La fidelitat al grup i a la convocatòria és encomiable. De fet,  no deixa de ser la fidelitat a la nostra escola, per la qual cosa no ens estranya el més mínim tanta constància.

Aquest 2012, la trobada s'ha celebrat el 30 de novembre al Restaurant Matadero de Tortosa. Van assistir-hi 25 exalumnes. Ens van comentar que era una xifra de les altes, tenint en compte a més que algunes d'elles ja no són entre nosaltres. Mai falta un record en aquests sopars per aquestes companyes.

Potser us preguntareu com és que és una trobada exclusivament de dones. Però us heu de posar en situació i recordar com era l'escola de fa mig segle: la segregació per sexes era una de les seves característiques. Mai ha quedat del tot clar si era per evitar el risc de contactes "pecaminosos" o per assegurar que les noies rebien una educació ben diferent, que les postergava en la possibilitat de continuar els estudis i prosperar professionalment. Segurament era una mescla de les dues coses.

Això, que havia passat sempre, va agreujar-se durant la dictadura franquista i clicant aquí trobareu una altra història publicada en aquest bloc, que resulta molt il·lustrativa.

Vam anar al sopar a fer fotos. I en vam fer unes quantes. Les publicarem en successives entrades en els propers dies. Recordeu que aquí les pengem en alta resolució, per tal que us les pogueu descarregar i fins i tot fer-ne còpies en paper fotogràfic. Si voleu veure-les totes ara mateix, si bé amb una resolució menor, podeu anar a l'àlbum que hem creat a Facebook.