divendres, 27 de juny del 2008

Fotos enviades per Joan Otero

Joan Otero Roselló és un antic alumne del col·legi de Sant Lluís que, segons ens diu, ha seguit l'aventura dels exalumnes de la Mercè. També ens recorda que coneix a moltes de les persones que han col·laborat aquí al bloc.

Per tot plegat, ens ha volgut enviar unes fotografies que tenia a través de la seva sogra, que sí que havia estat alumna de la Mercè als anys 40. Els documents gràfics que aquí publiquem són excepcionals, en la línia de molts altres que han vist la llum en aquest racó d'Internet.

El Joan ens vol felicitar a tots plegats per la tasca que estem fent. No obstant, crec que som nosaltres que l'hem de felicitar a ell per la feina que ha fet recuperant aquest material, amb el mèrit afegit d'haver-se sumat a aquest projecte tot i no haver estat alumne de la Mercè.Aquesta foto correspon a una classe de Pepita Sol entre els anys 1940 i 1945. La sogra del Joan ha identificat algunes de les noies que apareixen a la imatge. Dalt de tot a l'esquerra, la vídua de Colomé (Bar Sport). A la fila del mig, la sisena per l'esquerra és Carme Altadill. Baix de tot, la segona per l'esquerra es diu Vilàs de cognom. I també baix de tot, la cinquena per l'esquerra, Lolita (?) Montañés.

Personalment, voldria afegir que al veure aquesta foto per primer cop, m'ha semblat, a cop calent, que hi veia noies de la meva època, d'un any o dos menys que jo (que sóc del 66). Suposo que alguna deuria sortir clavada a sa mare.
Aquestes dues imatges sónd'una visita que els alumnes de l'escola haurien fet cap a l'any 1942 a l'estadi municipal de Tortosa. No sabem si van anar junts (en tot cas no revolts), però certament es van fer fotos separades. El Joan ens apunta que es van fer el mateix dia. Com es veu, s'hi estaven fent obres. Sembla que siguin d'un edifici d'habitatges. Algú que pogués tenir més informació sobre aquest tema, podria completar aquesta història?