dimecres, 14 de juliol del 2010

Merescut homenatge a persones que deixen la Mercè

 D'esquerra a dreta: Àngel Ismael, Adelaida Pelegrí, Cinta Martí i Javier Lluís.


Aquest mes de juny ha acabat un curs escolar molt especial per a la Mercè. Però avui toca destacar que aquest juny, han deixat l'escola un seguit de persones que mereixen el reconeixement de tota la comunitat escolar, inclosos els exalumnes. S'han jubilat el fins ara director, Àngel Ismael Hierro, la professora Adelaida Pelegrí Sarlé, i la cuinera, Cinta Martí i Bonet. També han plegat (les criatures que es fan grans i marxen cap a l'institut) el president i la secretària de l'AMPA, Javier Lluís i Cinta Chavarría.

Àngel Ismael es jubila després de 35 anys de docència, 29 dels quals a la Mercè, els darrers 14 com a director. Podem parlar, amb propietat, de tota una vida professional dedicada a la nostra escola. No correspon aquí fer balanços, però sí dir que els exalumnes hem trobat en l'Àngel el suport que ha estat necessari en cada moment.

Adelaida Pelegrí també es jubila. És una veterana professional de l'ensenyament que va arribar a la Mercè al final de la seva carrera. Ha estat mestra de l'escola durant els darrers quatre anys i és molt oportú llegir les paraules de comiat que adreça a tothom des de les pàgines de la revista "L'Eixerit".

També es retira Cinta Martí, que ha estat la cuinera durant els darrers tretze anys. A la revista s'acomiada recordant que no tan sols ha repartit menjar, sinó també "cullerades d'afecte i comprensió". Una mostra d'implicació que l'honora, però que ella valora en el sentit d'haver-se sentit realitzada professionalment i d'haver-se mantingut amb l'esperit jove, que espera no perdre mai.

Aquest reconeixement seria incomplet si no inclogués a les persones que han estat al capdavant de l'AMPA els darrers set anys. El Javier i la Cinta pleguen per "imperatiu legal": la seva filla ha acabat l'educació primària. Però se'n van deixant un bon gust de boca a tothom que els coneix i ha treballat amb ells. Moltes escoles estarien contentes de tenir una AMPA com la que ells han liderat.

Com a exalumnes, estem orgullosos de persones que han acreditat una estima per la Mercè que va més enllà de l'obligació professional o dels deures cap als nostres fills. És de justícia dir-ho i agrair-ho públicament. I així ho fem.