diumenge, 7 d’octubre del 2012

La Generació de les Caragoles celebra la seva cinquena trobada


Aquest 6 d'octubre de 2012, la Generació de les Caragoles ha celebrat la seva cinquena trobada anual. Com recordareu, aquesta generació és la d'un grup d'alumnes que van viure els durs anys de l'exili de l'escola, quan la Mercè havia hagut d'evaquar l'edifici del carrer Montcada i encara no s'havia construït l'actual, al carrer Providència.

És un grup molt cohesionat que va "organitzar-se" poc després de la gran trobada d'exalumnes que va celebrar-se el 7 de juny del 2008. Aquell mateix any, després de l'estiu, van fer el seu primer encontre. I van continuar trobant-se el 2009, el 2010 i el 2011, sempre a l'octubre. El 2010 van tenir la gentilesa de convidar-nos al dinar, celebrat al convent de la Puríssima de Tortosa, un espai fantàstic que sorprendria a la major part de tortosins joves i que oferia un servei de restauració en una sala molt ben habilitada. El 2011 van repetir invitació a la trobada, que en aquest cas va tenir lloc a l'Ermita del Coll de l'Alba.

I aquest octubre de 2012 hem tornat a compartir amb ells aquesta estona de retrobament, en aquest cas amb un sopar (una de les novetats d'enguany) al restaurant La Taverna del Metre. Com ja vam comentar aquí, es tracta d'un nou establiment situat a Ferreries, a tocar dels Quatre Camins, que regenta un altre antic alumne de la Mercè, José Antonio Cano León: els cognoms ens recorden una àmplia nissaga d'exalumnes de la nostra escola.

Va ser una estona molt agradable, que vam compartir amb els "caragoleros" (es diu així?) i amb alguns convidats afegits, ja que enguany aquesta generació havia obert la trobada a altres generacions. De fet, si no ens confonem va assistir fins i tot alguna persona que no va estudiar a la Mercè, perquè que acompanyava als de la generació. I un convidat una mica especial, Toni Perulles Rull, mestre de la Mercè, acompanyat de la seva dona.

Com no podia ser d'altra forma, vam fer un grapat de fotos per poder-ho explicar no tan sols per escrit. Dalt de tot, hi ha la de grup. Les altres, les anarem publicant en posteriors entrades.