dilluns, 5 de setembre del 2011

Els petits tresors que ens envia Joan Otero Roselló


Joan Otero Roselló, com heu pogut comprovar els lectors d'aquest bloc, n'és un antic col·laborador. El Joan va anar a Sant Lluís, però pràcticament tota la seva família va ser alumna de la Mercè. I el més important: a casa han conservat una gran quantitat de fotografies de la Mercè, que abasta diferents èpoques. Algunes de ben antigues.

Per aaquesta antiguitat especialment, però també pel mèrit que té haver-les conservat durant tants i tants anys, es tracta de petits tresors que ens enorgullim de fer públiques. Aquí recuperem una altra petita joia. És una foto que el Joan data cap al 1928-1930. És d'un grup de xiquetes, una de les quals Carmen Otero Bahima, és germana de l'avi del Joan. La Carmen va néixer el 1916 i és la noia que va de negre, amb un llaç al coll, al centre mateix de la imatge.

La peripècia afegida d'aquesta foto és que la conservava una tia del Joan Otero, Àngels, que viu a Madrid. L'Àngels és filla de la Carmen, perquè ens entenguem.

Estaria molt bé acabar de documentar la imatge, en primer lloc intentant identificar les persones que hi surten. Permeteu-me que digui que veient aquestes cares m'ha semblat reconèixer cares de la meva època (sóc de la generació de 1966). És evident que hi ha una gran distància d'anys, però altres cops he tingut la mateixa sensació de cara coneguda: es tracta, sense cap mena de dubte, de la semblança familiar.