dissabte, 31 de març del 2012

Unes fotos molt peculiars de la dècada de 1920


En Joan Ramírez és un exalumne amb una afició empedreïda per recuperar materials gràfics de la història de Tortosa. Gràcies a la seva col·laboració, aquest bloc ha publicat increïbles i sensacionals fotografies de la Mercè. Regirant per arxius, biblioteques i publicacions antigues, localitza dades tan curioses com la que vam publicar recentment: que la Mercè era el 1895 també la seu del parc de bombers. I aquesta només n'es una.

Ara, ens fa arribar unes fotos de la dècada de 1920. Les va trobar fa temps en uns retalls de premsa, que no té del tot documentats, però ens aporta les imatges, per l'interès que tenen per a nosaltres i buscant usar la xarxa del bloc per intentar esbrinar-ne més coses.

Les fotos estan preses indiscutiblement al pati de la Mercè original, la del carrer de la Mercè. Però la temàtica és ben poc habitual. La foto que surt al principi de l'entrada és d'un grup de voluntaris de la Creu Roja. La que surt baix de tot és de les persones participants en una col·lecta de fons en favor de les tropes espanyoles que lluitaven al Marroc, concretament a la campanya del Rif.

Ignorem perquè aquests dos grups van anar a fer-se fotos al pati de la Mercè. Hi havia exalumnes entre les persones que hi surten? Potser al recinte de l'escola hi havia alguna dependència relacionada amb la Creu Roja? Si en teniu alguna notícia per via familiar, o reconeixeu algun parent, no dubteu a deixar comentaris a aquesta entrada amb la informació que pogueu aportar.