dissabte, 24 de maig del 2008

PEQUEÑOS CANTORES

A finals dels 60 començament de 70 (67/71) mes o menys el Sr. Enrique Cortés va formar als Col.legis de Tortosa "Los Pequeños Cantores" recordo una festa molt gran al Parc on vam anar tots el colegis. lo nostre tambe per supost i si mal no recordo portavem una banda de color roig o grana, .
S'hen recorda algu de aixo, teniu alguna foto.

25 comentaris:

Pilar ha dit...

Yo fue también de los pequeños cantores, si, me acuerdo mucho.
También recuerdo una gran feista en el parque, en la avenida generalitat, puede ser? no se llamaba así entonces, claro.
Ximo, tu recuerdas si en aquel acto la avenida estaba levantada por obras o algo, es que me viene esa imagen, como que estaba un poco destrozada, como arreglándola, no sé.
Yo tengo, creo o tenía alguna foto de eso, pero no sé si las encontraré, en mi casa las fotos se han ido, se escapan. Me tendrán miedo? ja jajajaj Ya miraré.

caty garcía ha dit...

Yo recuerdo que lo jueves nos reinian a varias cleses en la de 4º la de doña Victoria y allí nos enseñaba canciones y música,a nosotras no nos gustaba,siempre que venía al acabar nos hacia cantar la canción "Capitán de madera" y así ibamos abandonando la clase;y un día que empezamos la clase con esa canción de igual manera la abandonamos y al pobre hombre lo dejamos solo.Siempre me acuerdo de la que nos cayó detras cuando se enteró doña Victoria.

Paco Liberal ha dit...

Hola soy Paco Liberal, yo también era de los pequeños cantores y me acuerdo que la fiesta del parque fue para inaugurar la rosaleda de aviñon , un jardín que hay justo detrás de los columpios.

Pilar ha dit...

ah pues igual era eso.
Yo tengo una foto vestida de baturra ja jaj ajjaj llevando la cola d euna novia que iba con un novio vestido de militar. Mis padres dicen que fue algo del colegio, pero no nos acordamos. Os suena de algo eso? ja ajajaj(qué cosas más raras, verdad?)

ximo ha dit...

Jo recordo que erem molta gent i vam estar tot el mati del diumenge i crec que estaban arreglant l'avinguda, pero no se si era la Rosaleda o el monument a la Guardia Civil, aixo si va ser un acte multitinidari.
Paco ja t'has apuntant al dinar tu i la teva senyora que tambe va estudiar al cole?

Unknown ha dit...

La creació dels Pequeños Cantores, pel Mestre Cortes data del curs 1967-68, i la celebració del acte al Parc, que comenteu, va ser en ocasió de la inauguració de la rosaleda d'Avignon. L'acte va tenir lloc exactament al Llac vell, que per aquella època estava soterrat i era una gran esplanada.

Cada col·legi s'identificava amb bandes de diferent color, al de la Mercè li corresponia el color roig.

Que recorde al menys vam cantar dues cançons: el Pont d'Avignon (en català) i Ondiñas (en gallec)

Paco Liberal ha dit...

Ximo, no se qui ets, però si tu saps qui soc jo ja ens veurem al dinar el dia 7 en la meva dona que també vindrà. Espero que ho passesem molt be.

María Jesús Nadal ha dit...

Jo vaig formar part dels "Pequeños Cantores" junt amb Cinta March, Albert Mola, Cinta Guarch,Gemma March, Jaume Favá i altres que cursabem a " La Mercé".Així hens costaben més baratos els llibres de solfeig dels que anabem al conservatori ubicat llavors a la plaça del rastre (mossen sol). Tinc una foto a les mans, que data del Abril del 1977, no sé si us referiu a aquest dia, la foto és al parque i erem molta gent, peró no recordo el perquè vam anar a cantar ni el que.Portem unes "beques" de color roig amb l`escut de los pequeños cantores hem penso que es dien beques , posat als hombros fins a meitat pit. Dieu-me quin any era mes o menys i la penjaré.

ximo ha dit...

Paco, si que m'coneixes,soc Ximo Solé mira un bloc que fica QUARANTA ANYS DE DIFERENCIA soc jo, (de Santa Clara, tambe) Joan M. Garcia veig que sen recorda molta gent d'aquell dia,erem molts.
Mª jesus lo teu va digue ser un altre dia perque jo al 1977 ja no anaba a la merçe pero penjala que hem de escriure.

albert ha dit...

MªJesús,
No sé si era al 77 però recordo que es va fer una trobada de corals em penso que de tot Catalunya i vam cantar a la Catedral. No tenía res a veure amb el col.legi, formava part del conservatori. També era company nostre Jesús Arasa i el meu germà Ximo, i el director de la coral era el Senienc Adreu Martínez, que el pobre es prenia la molèstia de matinar per baixar tots els dissabtes i nosaltres li feiem tota classe de perreríes, "perrea perrea...", li vam fer sortir els cabells blancs.
Una home petit, però molt bona persona i amb molt de caràcter!!
Fa un parell d'anys a Montserrat jugant al pati amb les cries vaig ensopegar amb ell i em va dir que estava de monjo.

Somos pequeños cantoreeesss,
de la tierra tortosinaaa...

ximo ha dit...

y venimos jubilososssssssss

ximo ha dit...

crec que si algu tinges contacte amb el Sr. Cortes (Musical Cortes) ell ens podria donar informacio de primera ma

María Jesús Nadal ha dit...

Jolin Albert !com t`enrecordes, sé que es deia Andreu, xocotet i que per a que hens portessim bé hens portaba galletes, i si que hen feien de perreríes, sobere tot Romanyà, jo llavors era molt bona xiqueta, i tú també, una mica trastos pero, ja sé sap. Tú tens la foto auqesta? Ximo diu que la penje igual, que trobes ?

albert ha dit...

Jo no tinc res de res, però xalo molt.
Si mai vas de viatge i perds les fotos, els millors records són els d'aquest i no els dels altres en que has tirat 1000 fotos a casdasqún.
És com si tingués una còpia de seguretat d'arxiu històric i al moment que alguna persona comenta alguna cosa que jo he viscut, automàticament surt una carpeta d'aquest arxiu amb un record breu.
Del dia que el vaig deixar, jo ben just que hi hagués pensat mai més en lo cole, tot i que pel carrer Montcada i passo a diari, però la memòria és sorprenent.
Osti Romanyaaaaà!!!!
Ara vindria la maragallada que per respecte no la dic.

María Jesús Nadal ha dit...

Albert, qui no s`en recorda de Romanyà si on anaba feia parlar. A la classe de solfeig, als pequeños cantores, a la banda amb el seu tombón?, fins i tot pel carrer notaba jo de dalt de casa que passaba ROMANYÀ.Vaig a penjar la foto de pequeños..., pues m`acaba de passar un correu Ximo, impacient, que fas que no penjes la fotoooooooo? hem diu.

Pilar ha dit...

A mi todo esto que decís me suena un montón, hasta me suena Romanyà. Uy que lioooooo!!
Del profe este pequeñito que bajaba de la Sènia (puede ser?) también me acuerdo. Uy qué empanada mental!!!! Yo no llego al dia 7! menudo lio de recuerdos!

Paco Liberal ha dit...

Ja tenim foto de la famosa "ROSALEDA" de Avignon.Espero que algú en pose mes.

María Jesús Nadal ha dit...

Pilar, yo por más que piense no alcanzo a poder saber quien eres, porque no te animas y pones una foto tuya del antes y despues, pues me da pena leer todo lo que comentas y es que no te veo, yo soy del 1968, y tengo la foto de los pequeños cantores del año 77, pero no la he colgado porque hay muchos del colegio de la merced, pero otros no.

Pilar ha dit...

Ya pondré la foto, pero no encuentro ninguna. Prometo que la pondré, a ver si me animo.
He puesto varias, pero de pequeñita, y claro, así no me puedes conocer.
Pon la foto, si hay mucha gente de la merced y otros que no lo son, no creo que pase nada.Enga, ponla, igual salgo y me haría mucha ilusión. Yo soy mayor que tu, nací en el 65 aunqeu siempre fui al cole con los del 64.

María Jesús Nadal ha dit...

Venga pues allá va la cuelgo, ja me dirás,si estás y a los que conoces. Sabes quien soy yo, en la foto ?

carme g ha dit...

La meva germana Mònica i jo tambè vam ser de "los pequeños cantores".I tambè me'n recordo del director Andreu Martínez, bona persona, amb molta paciència però que sabia quan habia de frenar a tot aquell personal. Per cert Pepe Romanyà viu a Deltebre. Té la mateixa cara, però més gran i més centrat, la vida l'ha canviat bastant.
Caarme Gracia

María Jesús Nadal ha dit...

A Carme G. no m`en recordo gens de tú a los pequeños cantores, peró si de les danses, potser que la teva germana sigui de la quinta de Gemma March, i anava al conservatori de música nou no al del rastre, al del banc de Espanya, pues he vist la seva foto i de gran ni idea peró de petita si que recordo, algo d`aixo.

pepe ha dit...

Hola a tothom.
Bé, he estat llegint una mica tot això i m'ha soptat moltíssim.
Jo no vaig anar a la Mercè però si als "Pequeños Cantores", de fet, això ja ho sap fins el Papa. Veig que hi ha algú, com ara carme g que estan molt ben informats.
Segurament que coneixo a molta gent, però hi ha molta més gent que em coneix a mi, o això sembla.
Una cosa us demano, quan parleu de mi, escribiu el meu cognom tal i com és, no feu la traducció al català, ja que és amb "ñ" i no amb "ny". S'escriu Romañá.
Fa gràcia que desprès de tants anys es recordin les meves trapelleries i en canvi no es parli de lo que he estat fent trenta anys després.
Be, algun dia sen parlarà...pot ser...
Salutacions cordials a tothom!

carme g ha dit...

Hola Pepe, sé de tú per altres persones i perquè l'any passat vam estar un dia a casa d'una amiga a Deltebre. Sí que és cert tot el que dius, però jo estic segura que si continues amb tot allò que feies segur que en menys temps i tot parlaran de tú i no per les teves trapelleries, sinó per l'artista que ets.
CAL DIR-HO PEPE ROMAÑÁ PINTA MOLT BÉ, I TÉ UNA WEB ON ESTÀ TOTA LA SEVA OBRA.
(Per cert la nostra amiga és Sara, ara crec que ja em recordes)

Anònim ha dit...

Ohhh! Ara si! Gràcies carme. Així si has anat a casa de Sara hauras vist d'aprop els dofins eh?
Bé. La veritat és que fa molt temps que no dono ni una pinzellada en un llenç, però ganes no em falten.
De tota manera si algú vol que li pinti alguna cosa no més cal que em faci arribar una foto i ho faré encantat.
T'agraeixo que diguis de mi alguna de les moltes coses que no es sabien.
La pagina, tot i no estar ben bé acabada i que no es veuen gaire bé les obres és www.romanya.es
Per als que estaven intrigats pel destí de Andreu Martinez, els diré que les darreres noticies que tinc són que està a l'escolania de Montserrat amb els monjos d'allà.
Com actualment estic treballant a la Sénia que és el poble de l'Andreu he investigat i, bé, això es que que puc contar, ja que les altres coses que es diuen no m'atrebeixo a dir-les aquí.
Això és tot. Salutacions cordials.