dimarts, 14 de febrer del 2012

Resultat de l'enquesta sobre les retallades a l'ensenyament

Ja sabeu que les enquestes que, de tant en tant, publiquem aquí al costat no tenen valor científic. No obstant, sempre donen algun indici de per on bufa el vent en els temes que plantegem. En realitat no diuen res de molt diferent del que probablement diria una enquesta feta amb tots els requisits tècnics per ser fiable, però agafem-nos sempre com una senzilla expressió del que pensem o opinem els visitants d'aquest bloc.

La darrera que hem fet versava sobre les retallades. Preguntàvem si havien afectat l'ensenyament i el resultat ha estat aquest:

Molt: 17 (68%)
Ni molt ni poc: 1 (4%)
No s'ha notat gaire: 6 (24%)
No s'ha notat gens: 1 (4%)

És evident que les retallades al sistema educatiu preocupen i força. Però també que potser no ho fan en la mateixa mesura que les retallades a la sanitat. No pot obviar-se que un 24% de respostes diuen que no s'han notat gaire. És una mica allò de "Dios aprieta, pero no ahoga".

Que les retallades educatives han espantat menys la ciutadania que les sanitàries una impressió que ja teníem i que podia fins i tot objectivar-se. Això és així perquè les mesures aplicades al sistema sanitari han estat molt més contundents. Però també, i això és una opinió meva, perquè les retallades educatives s'han gestionat amb més traça política que les sanitàries, que de vegades semblaven plantejades per autèntics aficionats a la gestió pública, o si més no a la política.

2 comentaris:

José Manuel ha dit...

Supresió de la sexta hora, disminució de professorat de suport, reducció de beques de menjador i ajudes al transport, desaparició d'ajudes a les AMPA...la retallada ha sigut molt bèstia. Potser la el·liminació de la sexta hora, com va portar controvèrsia entre el professorat, no ha sigut una mesura molt criticada, però segur que tindrà conseqüències. Ha sigut un enorme pas cap atràs, al meu entendre. I és curiós que no es mogue tant la gent per l'educació com per la sanitat, diu molt dels nostres nivells de valoració de les coses...

Toni Gallardo ha dit...

Excel·lent comentari. Certament, ens hem de fer mirar això de les prioritats.