dimecres, 7 d’octubre del 2009

De la Mercè a la biblioteca




Fa uns dies vaig estar a Tortosa i, des del Castell de la Suda, vaig fer algunes fotos del nucli antic. Entre elles, aquestes de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, que com tothom sabrà s'aixeca on havia estat el col·legi de la Mercè fins a primers dels anys setanta. Les imatges no tenen més valor que el testimonial, però mira...

2 comentaris:

Mª Jose López ha dit...

Aquet edifici en aquet lloc i d'aquesta infracestructura es una caguerada i de les grosses. On estaven aquets que quant tu et vols ficar una valla a la teva finca o fer alguna cosa sempre et posen pegues d'allo mes, despres d'amollar els cuartos persupost !!
Perdoneu la meva caligrafia en catala, lo dia que van fer aquesta lliso, vaig fer campana, je je je

Toni Gallardo ha dit...

López,

el "problema" no està en posar grans equipaments culturals per regenerar nuclis antics degradats, que és una estratègia de llibre, sinó en què sembla obligatori que sigui arquitectura d'aquesta ultramoderna i de vegades discutible. Per a "mamotreto" pensa en l'espècie de Guggenheim que volen fer a la Mercè del carrer Montcada.

O potser el problema de veritat sigui deixar que els arquitectes manin. Consti que els arquitectes acostumen a tenir bones idees, però a la que són una mica vedets esdevenen una espècie de dictadors insuportables.

Ah, i qui diu arquitectes, diu buròcrates. Tens raó en això de les facilitats per a aquestes grans obres i del que toquen la pera de vegades amb minúcies.