dissabte, 27 de setembre del 2014

El 150è aniversari de la Mercè



L'any 1998, l'escola de la Mercè va celebrar el 150è aniversari de la seva creació. A interrnet hem trobat aquesta senzilla imatge de com el nostre col·legi va recordar el seu segle i mig d'història. En properes entrades publicarem altres imatges sobre aquell aniversari.

La nostra escola va ser fundada per acord de l'Ajuntament de Tortosa del 7 de juny de 1848 com a escola gratuïta per les famílies pobres, a les dependències del convent de la Mercè, que desamortitzat en els anys precedents havia acabat en mans municipals. Com hem explicat en moltes ocasions anteriors, la Mercè va romandre a l'antic convent, molt remodelat, això sí, fins al desembre de 1970, quan es va haver d'abandonar, pel seu presumpte estat de ruïna.

La Mercè podia celebrar els 150 anys gaudint d'un edifici propi i nou, per primera vegada en tota la seva història. És el de la foto, al carrer Providència, al barri del Rastre de Tortosa. Quan l'efemèride del segle i mig, no feia ni una dècada que la nostra escola era aquí, després d'un pas efímer pel carrer Montcada i dels atzarosos anys de les caragoles.