dijous, 23 de setembre del 2010

L'exposició commemorativa, a l'EMD de Jesús

L'exposició commemorativa "La Mercè. Una història en imatges" fa una nova escala en el seu periple per diferents indrets. Ara arriba a l'Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús. A l'EMD jesusenca, podrà visitar-se fins al proper 4 d'octubre.

L'exposició està instal·lada al primer pis de l'edifici de l'EMD (Plaça del Pati de la Immaculada), en un espai que s'usa per exhibir diferents manifestacions artístiques i que no és ben bé la sala d'exposicions. Heu d'anar on hi ha les oficines i allà us ho trobareu. El lloc és bo perquè hi passa molta gent.

L'horari de visita serà el següent:

De dilluns a dijous de 10.30 hores a 13 hores
Divendres de 10.30 hores a 13 hores

A més, el cap de setmana del 2, 3 i 4 d'octubre, coincidint amb les festes majors de Jesús, l'horari serà de 12 hores a 13 hores i de 18 hores a 21 hores.

Agraim per anticipat la col·laboració de l'EMD de Jesús, de la seva regidora de Cultura, Dolors Queralt, i del personal que hi treballa. Aprofitem per anunciar que la següent escala de l'exposició, a partir del 5 d'octubre serà la llibreria La 2 de Viladrich.

Imatges de l'acte commemoratiu del passat 5 de juny


La Begonya Ferré, directora de la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, ens ha fet arribar unes imatges de l'acte commemoratiu que vam organitzar allí els exalumnes de la Mercè el passat 5 de juny. Com recordareu, va ser una xerrada que explicava les històries que hi ha al darrera de les fotos que formen l'exposició que enguany hem organitzat, a partir de la concessió de la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa a la Mercè. Aprofitem per agrair la total col·laboració que vam trobar a la Biblioteca de Roquetes, on l'exposició va fer una escala durant unes setmanes, de forma molt expressa a la Begonya, i també al regidor de Cultura de Roquetes, Sisco Ollé, que va compartir amb nosaltres l'acte del 5 de juny.

Les opinions de Mariano Lalana sobre l'educació


La Maribel Lalana ens fa arribar una entrevista que el setmanari Més Ebre ha fet al seu pare, Mariano Lalana, antic mestre de la Mercè. Don Mariano ja està jubilat, però la seva experiència docent de 45 anys, durant els quals ha fet gairebé tots els papers de l'auca, com ell mateix explica, fa molt interessants les seves opinions sobre el funcionament del sistema educatiu. Cadascú li trobarà el seu què, però, si em permeteu una opinió personal, m'ha agradat molt llegir la reivindicació de la figura del mestre, fins i tot en el terreny nominal: mestre en comptes de professor. Ja veureu que per Don Mariano no és exactament el mateix. I no li falta raó. Per llegir l'entrevista, cliqueu damunt de la imatge i la podreu veure gran.