diumenge, 7 de juliol del 2013

Les obres a l'antiga Mercè del carrer Montcada, aturades i amb nous retards



Les obres del futur edifici de la Generalitat al carrer Montcada, on va haver-hi la nostra escola entre 1970 i 1982, estan aturades com sabeu a causa de la crisi de les finances públiques. Però l'aparcament soterrat que ja estava acabat i en disposició d'entrar en servei va experimentant també nous retards. Fa uns dies s'ha sabut que no obrirà segurament fins a finals d'any.

S'havia anunciat anteriorment que el pàrquing estaria operatiu a principis de 2013. Després, durant el primer trimestre d'enguany. Des de llavors, res més s'havia sabut. A finals de juny s'ha sabut que hi ha un nou retard, ja que les obres no estan al 100%, ja que si bé l'obra civil està acabada, falten instal·lacions tan importants com tota la part elèctrica o els ascensors, o acabats com la pintura.

A més, el procés s'ha complicat perquè cal renegociar els acords amb l'empresa que va adjudicar-se la construcció de l'edifici central de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, així com del pàrquing i la seva explotació comercial. Tal com podeu llegir aquí, les expectatives econòmiques no són les mateixes sense els usuaris que hauria generat l'activitat de l'edifici aturat.

Informem d'aquestes notícies perquè, més enllà de ser contribuents preocupats per les retallades, afecten un espai molt important per a tots els que vam anar a l'escola de la Mercè, durant la dècada i escaig que va ser-hi instal·lada. Un pas efímer si el comparem amb els 120 anys que el col·legi va estar instal·lat a l'antic convent mercedari del carrer de la Mercè (d'aquest doble origen va sorgir el nom del centre) o els 25 que ja porta al barri del Rastre, al carrer de la Providència. Però una etapa que correspon amb l'època escolar d'algunes de les generacions més actives en tot aquest moviment d'antics alumnes (amb el degut respecte per generacions anteriors, que potser no són tan visibles perquè han arribat tard, per edat, al món d'internet).