diumenge, 29 de juny del 2008

Un material fotogràfic de principis de segle XX









Joan Otero ens ha enviat nou material fotogràfic. Un material molt ben conservat (quelcom no sempre habitual en fotos antigues) i sobretot amb valor històric, ja que és la imatge més antiga de les que, fins avui, hem recollit aquí.

És una imatge de cap a l'any 1905. Joan Otero pensa que podria ser d'un grup de la Mercè, a la qual surt el seu avi Pepe (Josep Otero Bahima): és el nen que surt al mig a la foto retallada.

A la família no n'estan del tot segurs que tot això sigui a la Mercè. El pare del Joan no ho pot assegurar, però una tieta seva, Melin, pensa que sí. Naturalment, si algú identifica algun familiar seu en aquesta foto, o pot reconèixer aquesta porta que surt al fons, podríem confirmar que efectivament és de la Mercè.

Algú de la família Otero deuria anar en algun moment al col·legi de la Salle, als Hermanos per entendre'ns, pel que es deddueix de la informació que ens aporta el Joan. Ell mateix fa un aclariment en el sentit que aquesta escola religiosa es va inaugurar el 1907 o 1908. Vaja, no sé si és el cas o no, però sembla que la Salle formi part de l'equació del dubte.

Algú que sigui coneixedor de la història de les escoles de Tortosa, o que tingui al seu abast algun llibre d'aquests que només es troben a Tortosa, podria aportar alguna informació?