dijous, 18 de desembre del 2014

El claustre de professors de la Mercè, l'any 1966



Aquesta és un dels tipus de fotos que més ens agrada publicar. I ja no pels mestres que hi surten, que també, sinó perquè aquestes imatges amb mestres dels més grans i dels més joves que eren a la Mercè en el moment de fer-se la foto, permeten que moltes generacions d'antics alumnes puguin reconèixer cares.

No és sorprenent si tenim en compte que en aquesta foto hi podem trobar mestres que estaven en actiu als anys 40 del segle passat i altres que hi van continuar fins als 80. Gairebé cinc dècades d'història, feta per parts, en una sola foto...

L'any 1966, quan la nostra escola era encara (li quedaven molt pocs anys) a l'edifici original del carrer de la Mercè, el claustre de professors es va fer aquesta foto de família. El més bo és que, si no ens errem, en tenim identificats a la major part, tot i que en dos casos tenim només noms de pila i en un cas cap identificació. Naturalment, si ens equivoquem, feu-nos arribar les oportunes correccions. També agrairiem qualsevol informació que ajudi a completar la llista.

A la fila dels que estan drets, d'esquerra a dreta: Máximo Barrachina, José Coronas, Pilar López, Isabel (no tenim cognoms), Manuel Ramírez Valentín, Carmen Cases, Mariano Lalana, (amb ulleres, no tenim cap dada), José Duart i Joan Castellà.

A la fila asseguda, d'esquerra a dreta: Pilar Pijoan, Victoria (només tenim el nom de pila), Rosa Rico, Rosa Otero, Josefa Climent, Josefa Sol, Josefa Blay i Maria Cinta Febrer.