dissabte, 19 d’abril del 2008

Una associació d'exalumnes?

Sembla que la comissió organitzadora bull d'idees que van més enllà de la trobada del 7 de juny. És magnífic que així sigui, ja que limitar-ho a una festa, per molt gran i important que sigui, és desaprofitar un munt d'oportunitats. Jo proposaré una cosa que possiblement ja estigui sobre la taula. Si és així, disculpeu la reiteració. En tot cas, feu servir, si voleu, el plantejament i l'argumentació.

La idea seria la creació d'una associació d'exalumnes de la Mercè. No ho plantejo per formalitzar la "moguda" encetada per la trobada. De fet, no cal. Hi ha moltes coses que es poden fer amb una "organització" informal. Aquest mateix bloc n'és un exemple: estaria molt bé que pugués continuar desprès del 7 de juny, com a punt d'encontre dels exalumnes de la nostra escola.

No. Si proposo crear una associació és per bastir un mecanisme estable i durador de suport a la Mercè. Per dir-ho d'una forma més clara, per tenir un mecanisme que generi uns diners que es puguin destinar a fer coses a la nostra antiga escola. No és una cosa tan disparatada com pugui semblar, ja que no es tracta de buscar patrocinadors o esponsors (cosa que, amb la mà al cor, és difícil, tot i que estaria molt bé si es pugués aconseguir).

Més aviat, penso en dues coses. D'una banda, accedir a subvencions a què té dret qualsevol entitat que fa tasques socials, culturals o educatives. De l'altra, allò en què els exalumnes vulguem comprometre la nostra butxaca. No és qüestió de cap gran sacrifici. Si fóssim molts, una modesta aportació anual, a l'abast de tothom, permetria fer coses dignes. Posem per cas, que cada exalumne aporta 30 euros anuals. Si som 100, reuniríem 3.000 euros. Si arribéssim, a 1.000, 30.000 euros.

Potser faig volar massa coloms donant xifres. Qui sap! Però penso que, encara que es recollissin pocs diners, l'aportació dels exalumnes seria destacable pel simple fet d'existir. Penseu que les AMPA ja acostumen a pagar certes millores a les escoles (des d'un ordinador nou a una porteria pel pati, per posar només dos exemples). Els exalumnes podríem fer alguna cosa semblant i arribar on es pugués.

Vull afegir que res d'això hauria de suplantar o substituir a l'AMPA, que no deixa de ser a qui més li toca. Els exalumnes faríem quelcom complementari. És més, seria una forma que els exalumnes que no portem els nostres fills a la Mercè (en casos com el meu per viure a més de 100 quilòmetres de Tortosa) col·laboréssim d'alguna forma. És més, si he plantejat aquesta idea en termes de suport econòmic no és perquè no es puguin fer altres coses, sinó perquè, com deia al principi, organitzar un sarau està molt bé, fins i tot de forma periòdica, però és pot fer molt més en benefici directe de la nostra escola.

En tot cas, aquí deixo la idea. Podem aprofitar el blog per discutir-ho, si voleu.

Toni Gallardo