dijous, 20 de març del 2014

Unes fotos històriques del concurs nacional escolar de flors i plantes

La xarxa del bloc (molt ben complementada a Facebook) funciona molt bé. Vam dedicar les dues darreres entrades a un curiós i peculiar certamen, el concurs nacional escolar de flors i plantes que, als anys 60 del segle XX organitzava el Círculo Artístico de Tortosa. I a les poques hores de publicar la segona entrada, l'antiga alumna Pilar Lalana, de la generació de 1964, ens feia arribar dues fotos d'aquell concurs, provinents de l'arxiu familiar.


La primera foto és aquesta. Correspon al lliurament de premis del concurs de l'any 1964. L'acte va celebrar-se a la sala de plens de l'Ajuntament de Tortosa i qui recollia el tercer premi era Mariano Lalana, "un jovenísim, professor, acabat d'arribar a Tortosa", segons ens explica la Pilar, la seva filla.

I la segona foto que ens va arribar la Pilar és aquesta altra, que correspon a la desfilada que s'organitzava com a part dels actes centrals del concurs, i que precedia al lliurament dels premis, com explicaven els retalls de "La Vanguardia Española".



La imatge va fer-se probablement l'any 1968, segons ens comenta la Pilar. S'identifica prou clarament que a la Llotja del Parc municipal. Però és més, la nena més petita que porta la cua del vestit de la "reina" d'aquella festa és la pròpia Pilar Lalana.

La Pilar creu que per casa han de tenir més fotos d'aquells actes. Ens comenta que no té temps per buscar i regirar, i és una llàstima perquè el retrat d'època que ofereixen aquestes imatges és impagable.