dimecres, 4 de juny del 2008

Fotos de l'Institut J. Bau i la Mercè







Llegint el Bloc del 3/6/08 vaig veure fotos de la Mercè - ara Biblioteca- i vaig llegir que la Maria Jesús i la Lurdes Moreso parlaven de la Mercè posterior, la del carrer Montcada.
Aquí podreu veure l'evolució de l'edifici fins a desaparèixer, que és com està de fa uns quants anys.

Familia Segarra Campos



Toia (1960) Ramon (1959) Xano(1961) Segarra Campos




1930 Ramon Segarra Arpa










1937 Victoria Campos













1965 Irene Segarra Campos


La Familia Segarra Campos hem anat tots al col.legi la Mercè, uns a l'antic col.legi del carrer de la Mercè i els altres a l'institut vell. Els pares i tres del quatre germans anirem a la trobada. Els records que tenim del col.legi varia molt del temps passat en ell, jo vaig anar al col.legi desde parvuls fins a 4art de primaria que és quan vaig començar a anar a l'institut, és per això quie jo no tinc tants de records de la gent de la meva promoció com la meva germana que hi va anar fins a 8è. aixì tot, els pas dels anys fa que els records del col.legi sempre siguin molt bonics. Uns dels record que jo tinc del col.legi , és a l'hora de la sortida , com estavem al costat de la Reparació, nosaltres ens divertien entrant per una porta i sortint per l'altra, era com un ritual que feiem molts xiquets i xiquetes , hi havia un senyor amb barret que sempre ens sortia a maldar. També me'n recordo de la llet, les bates i el cole dels dissabtes.....

Per fer una mica de memoria hem buscat fotos pel pas del Cole de tota la familia i aqui us les adjunto.

Germans Pla Alcaide

Més fotos de germans, que els tres vam anar a La Mercè.


Carme Pla i Marga Pla
Aquesta foto ens la van fer poc abans d'arribar a La Mercè



Joan Carles Pla
Va arribar a La Mercè a primer d'EGB

Així som actualment:

I vivim a Ferreries, Roquetes i Amposta

Excursió a la platja de les del 70

Escric en nom de ma germana, Marga Pla, que està remenant calaixos i ha trobat fotos d'algunes companyes.

No sabem en exactitud quin any era, però podria ser el 83 o 84. Cap a final de curs, com que ja feia bo, van fer una excursió a platja.


D'esquerra a dreta:
Josefina Campos, Dolores Bujalance, Chavarría, Marga Pla, Ernestina Cugat, Rosi García, Merce Arasa i dos capets al fons que no recordem qui són. Algú se'n recorda?


Ernestina Cugat, Merce Arasa i Rosi García


Merce Jiménez i Josefina Campos

Fotos de la generació del 1970

100.000 visites: no hi ha paraules

No sé si som del tot conscients del que estem aconseguint amb aquest bloc. Ha quedat clar que ha despertat emocions molt inteses. Ha confirmat que no existeix millor publicitat que la del boca a orella. I que la moguda de la Trobada d'Exalumnes, de la qual forma part aquest bloc, ha superat totes les expectatives imaginables.

Però considerant-ho estrictament des del punt de vista d'Internet, aquest bloc també està fent una mica d'història. Fa uns minuts que hem superat les 100.000 visites. Si voleu la doble dada d'audiència que vaig explicar fa uns dies, són 100.000 pàgines vistes i gairebé 22.000 visites úniques. L'explicació tècnica de què signifiquen aquests dos conceptes podeu llegir-la aquí.

Tecnicismes a banda, hem de destacar que aquestes 100.000 visites són tota una fita. I per molts motius. En primer lloc, perquè és un bloc que té vida en un territori amb poc pes demogràfic i que no tracta temes generals. Però també perquè aquest autèntic récord s'ha aconseguit en menys de dos mesos.

Quan el 5 d'abril vam posar en marxa aquest invent no ens podíem imaginar que arribaríem fins aquí. Podíem calcular que les visites, fossin les que fossin, s'anirien incrementant gradualment a mesura que s'escampés la veu... Podíem preveure que la participació s'intensificaria a mesura que s'acostés la Trobada... Però ningú es pensava que tots aquests fenòmens es desenvoluparien en les proporcions que han arribat a tenir.

No us podeu fer la idea de l'alegria que significa per a mi haver ajudat a tirar endavant aquesta criatura. Jo em dedico professionalment a activitats com aquesta i mai m'havia trobat amb un invent que em donés tantes satisfaccions. Serà allò de les bones obres o les arrels que, vulguis o no, acaben estirant. Confio que aquesta alegria serà compartida per tots els que participen en aquest raconet d'Internet.
Viatge de fi de curs a Madrid (Generació del 76 )

COM EREM I COM SOM, JOSE MANUEL TARAZAGA



Hola companys, el col.legi de “La Mercè” m’ha donat molts anys d’alegria a la meva infancia.Tinc records molt bons de la majoria de companys i sobretot dels grans professors que em van educar. Desitjo veure a la majoria el dissabte, fins aviat.

Tancada la inscripció per a la Trobada

Informació important de l'organització de la Trobada

La Neus Jové s'ha posat en contacte, en nom de l'organització de la Trobada, perquè pengéssim informació important que completa l'anterior entrada.

La més important és que la inscripció per al dinar de dissabte està tancada. Avui s'han donat instruccions a Caixa Tarragona perquè no acceptés cap més ingrés. Tot i que el darrer dia per apuntar-se al dinar era el 30 de maig (divendres passat), des de llavors s'han registrat algunes inscripcions fora de termini. La voluntat de l'organització és no deixar fora ningú, però s'ha d'entendre que hi ha motius logístics i organitzatius importants que obliguen a no admetre més inscripcions.

Penseu que d'aquí a dissabte ja només queden dos dies operatius. I que el problema no està en la disponibilitat de l'organització, sinó en els tercers que depenen de nosaltres, com per exemple l'empresa de càtering que servirà el dinar.

No és qüestió de recordar que la inscripció ja s'havia prorrogat 10 dies, perquè no s'està fent cap retret a ningú. Però es demana que aquesta decisió, presa per necessitat imperiosa, sigui entesa per tothom.

I sobre el funcionament de dissabte

L'organització també vol demanar la màxima comprensió i col·laboració de tothom de cara al dinar. Tots sabeu els problemes que hi ha hagut a Caixa Tarragona perquè agafessin les dades (nom, curs...) quan s'anava a fer l'ingrés. Aquesta incidència, aliena a l'organització, està dificultant molt la tasca de fer les taules.

La idea era que els companys de cada any compartissin taula. Però això no es pot garantir en tots els casos. Hi ha cursos que s'han pogut "reconstruir" més o menys bé. En altres, està resultant molt difícil agrupar els companys.

La solució definitiva s'anunciarà aquí mateix al bloc i necessàriament haurà de ser flexible. L'organització vol demanar que tots entengueu les dificultats amb què s'ha trobat i que col·laboreu per evitar possibles problemes.

El número d'assistents

Sembla que hi ha certa expectació per saber quantes persones serem. Ja ho dirà l'organització si ho considera oportú. A títol personal afegiré que el tam-tam que m'arriba parla d'unes 600 persones.

INSTRUCCIONS PEL DIA 7 DE JUNY

Benvolguts companys i companyes,
Això ja ho tenim aquí i les organitzadores de la festa estem treballant per poder disfrutar del dia 7 de juny (us adjuntem una foto per a que pugueu veure l’equip de treball )

Us voldríem recordar que durant el matí hi ha els següents actes:
A les 10 h del matí Missa. Serà una Eucaristia força participativa on entre altres coses comptarem en una petita actuació de Cor Flumine.
A les 11 h a l'Esglèsia de la Puríssima (c/ Montcada) hi ha la conferència "la Mercè, una ullada històrico-turística", a càrrec del Sr. Ruiz.

A les 12.30 h al Col·legi acte institucional amb la presència del Sr. Benach el qual procedirà a la descoberta d'una placa. També assistirem durant l’acte a l’actuació del Grup de Danses "lo Romango" i de la Coral del Col·legi.

A partir de les 13.30 h hi haurà un bus fent els transport del Col·legi al Pavelló Firal
Aquest mateix bus, a les 18.30 h farà viatges de retorn.

A les 14 h Dinar al Pavelló. (a partir de les 13.30 h s’obriran les portes del pavelló)

L’accés es farà pel lateral dret (porta oficines) Per poder-vos identificar us demanarem la còpia de l'ingrés de la Caixa i el vostre DNI.

Hem organitzat les taules per promocions, és a dir, els nascuts al 1948, els nascuts al 1968, els nascuts al 1982, etc . . . Pensem que és la manera més "fàcil" de fer-ho i amb la qual intentarem que tothom estigui amb la seva quinta. Encara que ja sabem que ho fareu, us demanem la vostra col·laboració perquè la entrada al recinte sigui el mes àgil possible.

Endavant i fins el dissabte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

repe: clase de parvuls al voltant de l'any 40


no se si la data es la correcta, la foto es de ma mare quan anava a pàrvuls de la mercè, llavors tenia 3 o 4 anys, estarà el cap de setmana en vatros vindrà des del prat de llobregat, es diu lourdes pruñonosa


ma mare es la del cercle , la nena petita en primer pla no se qui es pero no li volia fer vudu i la mestra no se quina era, igual algu ho recorda


les preses, el neguit , l’hora fa que no estigué la foto, ara va la bona

clase de parvuls al voltant de l'any 40

no se si la data es la correcta, la foto es de ma mare quan anava a pàrvuls de la mercè, llavors tenia 3 o 4 anys, estarà el cap de setmana en vatros vindrà des del prat de llobregat, es diu lourdes pruñonosa



ma mare es la del cercle , la nena petita en primer pla no se qui es pero no li volia fer vudu i la mestra no se quina era, igual algu ho recorda