dilluns, 26 de maig del 2008

A la Tercera va la foto


Hola!!!!!!!!!!
Ara si que soc jo, la Monica Redon.
Lo que no tinc es una foto antiga del cole,. Pero estic en una foto de grup quant feiem tercer. La entrada en el blog es del 16 de maig i comença per "soc la Pilar...."
Bona nit i fins un altre rato.
Monica

Torno a ser la Monica

Hola a tots altra volta .

Per a aquells que no me coneixen soc de la generacio del 64.Vaig arribar a LA Merce quant ja estava començat el curs 72-73, a tercer de EGB. Veniem de Benicarlo (on vivim ara) i xe, que raro parlavem els tortosins: enlloc de dir "dolent" dien "malalt" i d'altres paregudes. Pero van anar passant els dies i ja no parlaven tan raro. Vaig fer amistats i casi estavem com a casa.

Ara, en el temps, es veu tot tan bonic perque la memoria es selectiva i guerdem millor el records bonics. I aixo es el que ara recordem entre tots i gracies als que han tingut la idea i l'han portat a terme.

Espero veure-vos el di 7. Fins llavors.
Monica

Soc la Monica Redon

Hola a tots!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja he pogut accedir a escriure una entrada en el blog. hurraaaaaaaaaaa!
El problema ara es com penjo una foto.
Monica

Foto de hermanas : promociones del 64 y del 66


Aqui estamos las "dos marías" ja aajajajjajaj .

Esta foto es del tipo de las que estáis poniendo estos dias. Todos teníamos el mismo fondo en la pared, por lo que deben ser todas del mismo curso.

La teníamos en una cartulina tipo felicitación de Navidad que ponía curso Diciembre de 1973, por lo que corresponde al curso 1973-74.
Pues nada aquí están las hermanas Maribel y Pili hace 35 añitos!! buffffffffffffffffff

CRIATURES DEL 85. ON ESTEU ?




Que passa en los del 85?. Que recorde no hi ha res de res. ANIM I ESPAVIL!!!!!!

Excursió Final de Curs per la Costa Brava



Els alumnes de la Generació del 67 vam haver d'anar d'excursió de final de curs per la Costa Brava fins arribar l'últim dia a Andorra i és que els professors ens van dir que estaven tips d'anar a MAllorca. Aquestes són fotos de la tornada.

Excursió Final de Curs a Mallorca (PROMOCIÓ 63)



Fotos cedides per Eugènia Vela de l'excursió que van fer a Mallorca. Qué guapes estan les hosteses ! ( i elles també)

Una reflexió en veu alta sobre el futur del bloc

Aquí al costat hi ha penjada una enquesta que pregunta si aquest bloc hauria de tenir continuïtat desprès de la Trobada (ja imminent) del 7 de juny. El vot favorable guanya per golejada escandalosa, amb una majoria abassagadora de 140 a 4. I això que he de confessar que un dels vots negatius és meu, i no perquè no vulgui que la cosa segueixi, sinó perquè quan administres un bloc, i vols que hi hagi un mínim de dinamisme, has de fer no ben bé trampa, però sí alguna cosa per animar la participació i la discussió.

Jo m'he manifestat en altres ocasions partidari de seguir desprès de la Trobada. Continuo pensant igual. El bloc pot continuar esdevenint un punt de trobada dels exalumnes i una excusa sensacional per a recuperar materials valuosíssims. Però l'èxit espectacular que està tenint tot plegat (ja no són les més de 40.000 visites, sinó el fet, per exemple, que som 50 els autors del bloc), m'ha fet reflexionar.

Estem en un moment tan dolç que correm el risc de només poder anar cap avall. No és que l'objectiu sigui anar amunt pel simple fet d'anar-hi. Però suposo que m'enteneu.

Aquestes reflexions venen també a tomb per la més que previsible baixada d'interès que hi haurà un cop passada la Trobada. Un matís: calculo que els dies posteriors hi haurà un autèntic bombardeig amb els milers de fotos que es faran aquell dia. Això també és previsible. Però, i després?

Els actes del dia 7 ens han disparat a tots les emocions, fins a un punt que és digne d'estudi. No sé si aquesta sobredosi de nostàlgia quedarà satisfeta el dia 7. És possible. O no. El que voldria dir és que aquest bloc ha aconseguit fites impensables quan el vam posar en marxa. No ens podíem imaginar un resultat tan excepcional i fora del que era raonable esperar.

Sabent que aquest nivell difícilment el podrem tornar a assolir, no seria millor deixar-ho estar en un moment com el que estem vivint, amb el record d'haver fet una cosa extraordinària? No seria millor, dit d'una altra forma, evitar-li a aquest bloc una agonia lenta si l'abandonem un cop passada la Trobada?

Aquesta reflexió no ens ha de portar a pensar que la feina feta es dóna per perduda. Crec que, en qualsevol situació, l'increïble material fotogràfic que hem acumulat ha d'acabar de ser documentat i lliurat, per a la seva salvaguarda, a l'Ajuntament, al Museu, a la biblioteca o la institució que calgui. No obstant, penso també que la recuperació d'aquest material, que ha estat el principal leit-motiv del bloc a banda la nostàlgia, pot continuar i que pot fer-ho sense la seva necessitat.

En tot cas, el que vull explicar és que la continuïtat del bloc depén de les ganes que en tinguem tots. Només tindrà vida si s'hi fan aportacions freqüents. És difícil esperar que es mantingui el ritme actual, però passar de la moguda actual a una situació en què només s'hi pengés una cosa cada dos o tres mesos... Doncs seria com una mort anunciada que és preferible prevenir.

També per això en un cert moment vaig plantejar la possibilitat de crear una mena d'associació o col·lectiu d'exalumnes. No tant per la formalitat del mecanisme, com pel fet de ser més adient per anar treballant més pausadament, sense les expectatives elevadíssimes dipositades en una Trobada pràcticament única i irrepetible. Per aquí van també els trets de la reflexió que volia introduir.

No és que a mi se m'hagin passat les ganes. Confesso, això sí, que l'altre dia em va assaltar el dubte. Tornava de veure un client a la zona del Vallès Oriental i aturat entre camions allà a la B-30, escoltava la ràdio del cotxe. Hi feien un programa sobre televisió i citaven una sèrie americana de gran èxit a l'altre costat de l'Atlàntic i de l'encert que havien tingut per acabar-la en el moment en què tenia tanta audiència que difícilment en podia aconseguir més.

Ja sé que una cosa no té gaire a veure amb l'altra, però em va fer pensar. Aquí he volgut compartir aquests pensaments amb vosaltres. Què us sembla?

LA LLUITA PEL NOU COL·LEGI

Hola, sóc Carme Pla, ex-alumna del col·legi "La Mercè" i mare d'ex-alumnes que en el seu moment van patir la problemàtica de la construcció del nou col·legi.

A continuació us he posat uns dibuixos i fotos d'aquella època.


















Al mig de tota la gent estem el meu fill petit i jo.

Aquí està el meu fill gran, Oscar.







Després de tant patir ho vam aconseguir!

Ens veiem el dia 7.

Colònies a Esterri d'Aneu - curs 1975-76

Aqui esán las fotos de las Colonias de verano correspondientes al curso 1975-1976, en las que iban alumnos de varios colegios,, entre los que estaba el colegio de La Merced.

Aqui tenemos a Rosa Solé con una niña que era de otro colegio. Como veréis, eso de las modas vuelve. Qué me decís del "triquini" que luce la chica? ja jajajajajjajaj para que luego digan que somos mayores o antiguas! En la foto de abajo, están Rosa Solé con Inma Sol (Inma dónde estás que no te conectas???).
Y aqui tenemos a Montse Redó con Rosa Solé. (Montse lleva en la palma de la mano a Rosa).
Fotos cedidas por Montse Redó .

Montse en 1973 y en 2008!!


Aquí tenemos a Montse en el año 1973 o 1974 (no está segura).

Y a continuación la tenemos en las Navidades del 2007, así podemos ver cómo ha pasado 35 añitos de nada.

Las fotos se las publico yo y por eso me atrevo a comentar que... verdad que es como el vino? mejora con los años!! Es lo que nos pasa a todas a qué si???? ayysssssssssssssssssssss!!!!!

El banderín de Montse!!



Aquí está la foto de Montse REdó que me ha pasado esta mañana, para que veamos que ha encontrado la foto del banderín! Es del curso 1971-72.

Montse es de la promoción del 1964, y se ha unido a la iniciativa de recuperar los banderines perdidos (je je )

Ahora pondré alguna más.