dilluns, 24 d’agost de 2009

Les festes del Rastre, en imatges
Aquestes vacances he trencat el meu costum de marxar de vacances amb el portàtil a sobre. He seguit connectat mínimament al món digital a través de l'Iphone, però molt per sobre i d'una forma més passiva que activa. Ara no fan al cas els motius d'una decisió que per als qui em coneixen resulta insòlita. No m'embolico més, ja que únicament volia justificar el retard amb què penjo aquí un seguit d'imatges de les festes del Rastre, que en bona part s'han celebrat a la Mercè.

Vaig estar-hi el passat 15 d'agost (9 dies en això d'Internet són una eternitat) i vaig recollir gràficament la processó de la Mare de Déu de la Providència, en la qual va ser portador del penó o bandera Mariano Lalana, molt conegut per la seva vinculació als Josepets, però que havia estat prèviament mestre i director de la Mercè. També vaig estar a la baldanada posterior al pati de la Mercè.

Vaig aprofitar per parlar un moment amb la Maribel Lalana, companya de curs meva, i amb la seva mare, Pilar Berenguer, que va ser companya de la meva mare, Justina Favà, als anys quaranta i primers cinquanta del segle passat. Ja veieu de quines formes es tanquen cercles en tot això de la Mercè.

Aprofito per dir que si algú altre ha fet fotos de la festa, no cal dir-li que tindria gràcia que les pengés també aquí.

4 comentaris:

Pilar ha dit...

Oye! Qué bonito el reportaje, es muy completo has puesto de todo!
Veo en estas fotos mucha gente del barrio de toda la vida. Gente que no todos viven ahí ahora, pero sigue siendo su barrio.
También he visto mucha gente vinculada a "La Mercè".
Montseeee: Tu madre, tu hermano y tu madre!!!
Gracias por las fotos.

Maribel ha dit...

Ha merecido la pena esperar.
Toni te ha quedado un reportaje chulísimo,la verdad es que lo has enseñado todo,muchas gracias.

José Manuel ha dit...

Pos com als del Rastre, me sembla que a mi Santa Clara sempre serà el meu barri, encara que ara visqui a Sant Llàtzer. Només los que ho organitzen poden donar fe de la faenada que comporta tirar avant unes festes en barris com los que comentem, tan maltractats des de fa temps i deixats de la mà de Déu pels seus habitants (jo el primer) i pels responsables de la ciutat. Esperem millores, encara que a algú li pugue créixer la barba de tant esperar...

Cinta March. Presidenta Plataforma Exalumnes. ha dit...

Moltes gràcies a tots per apoiar les festes del Rastre. A la direcció del col·legi per cedir-nos el local, al reporter, als col·laboradors d'aquest any i a tots els que hi heu assistit. A la resta us recordo que l'any vinent esteu tots convidats a una de les poques festes que queden en un barri de Tortosa que són totalment populars i gratuïtes. Espero poder saludar-vos a totes/s al pati del col·le el pont del 15 d'agost. Us agradarà. Una abraçada.