divendres, 14 d’agost del 2009

Festes del Rastre

Amb una mica de retard sobre el calendari, recordem que aquests dies se celebren les festes del barri del Rastre, on està situada l'actual Mercè. De fet, el pati de l'escola acull la major part d'activitats. Per si algú li interessa assistir als actes que encara s'han de celebrar, pot veure el programa clicant aquí. És el facebook de Cinta March, exalumna de l'escola i molt implicada en l'organització de les festes del Rastre.

14 comentaris:

Pilar ha dit...

Estaba interesada en ver ese programa de actos de las fiestas del "Rastre", pero al clicar sobre el enlace que has publicado, no me sale nada.

Pilar ha dit...

Supongo que será porqeu no la tengo agregada al facebook, claro. O sea, que no lo vamos a poder ver. GRcias de todas formas.

Toni Gallardo ha dit...

Pilar, tens raó. De vegades donem les coses massa per suposades. Aquí va. Crec que el teu pare participa en un dels actes d'avui.


FESTES POPULARS AL RASTRE 2009

DIMECRES 12.08.09

18.00 h Engegada de COETS anunciant als veïns l'inici de les festes i tot seguit repartiment del típic PANOLI pels carrers del barri acompanyats pels "Gaiters de l'Aguilot".

DIJOUS 13.08.09

10.00 h Engegada de COETS i seguidament repartiment del típic PANOLI pels carrers de la ciutat acompanyats pels "Gaiters de l'Aguilot".

18.00 h FESTA INFANTIL. Amb l'actuació de "Suc de Ruc". Xocolatada patrocinada per l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre. Berenar per tothom, sorpreses i regals.

Tots els que vinguin disfressats rebran premi.

23.30 h BALL DE PRESENTACIÓ DE LA REINA i Reina infantil de les festes i les seves pubilles i pubilletes amb l'actuació de "Fenomenon Quartet".

DIVENDRES 14.08.09

22.00 h SOPAR DE GERMANOR: fideus amb costella. Amb l'actuació de Jordi Showman de Tarragona, com ja ve essent habitual.

DISSABTE 15.08.09

20.00 h MISSA DE CAMPANYA al carrer en honor a la Mare de Déu de la Providència, patrona del barri. Processó pels carrers.

Serà portador de l'estandard el Sr. Mariano Lalana, representant del Col·legi de Sant Josep, amb motiu del centenari de la mort de Mossèn Sol.

22.00 h BALDANADA POPULAR amb el Videomusical de Juanjo. Música i imatges dels 80 i 90.

DIUMENGE 16.08.09

10.30 h Engegada de COETS i concentració a la Plaça Mossèn Sol per sortir en romeria cap a Mig Camí.

11.30 h MISSA a Mig Camí. Desgustació de pastes típiques tortosines i vi dolç. Amenitzaran els "Gaiters de l'Aguilot".

13.00 h Traca de cloenda de les festes al barri al carrer del local social.

Pilar ha dit...

Gracias!!!
Si. quería ver qué es lo que ponía de la procesión. Mi padre si que participa. Yo no estoy en Tortosa, pero me interesaba saber el programa de fiestas, y ayer lo busqué por internet. GRacias!!

Toni Gallardo ha dit...

Jo estic a aquestes festes. He vist al teu pare i he parlat amb la teva mare i amb la Maribel. Hem quedat amb la teva germana que li enviare fotos. Tambe en penjare aqui.

Pilar ha dit...

Pues muchas gracias!! Así las podré ver, ya que no he podido estar ahi. Para nosotros era algo importante este acto de hoy ya que este año hemos pasado problemas de salud con mi padre que ahora, gracias a Dios, están solucionados.

carme g ha dit...

Nosaltres vam estar tots Cinta, Arnau, Júlia, Jesús i jo el dijous a la festa infantil. A mi em va recordar quan jo era petita que anava amb els pares a les festes dels barris com remolins, el rastre,..., i eren festes on hi anava molt la gent, gent de tota la vida del barri. El dijous també hi havia persones de tota la vida del barri encara que ara no hi visquin allí, però va ser bonic trobar-los.
Els meus xiquets s'ho van passar d'allò més bé perquè les festes de barri ells no les han conegut, clar només tenen cinc anys, però és important que sàpiguen que això es feia i cóm. No volien marxar, es volien quedar al ball de la nit i pobrets no s'aguantaven drets.
Van menjar xocolata amb la seva tassa i la seva cullera, com abans, i biscuits. Qué bons. També es van embrutar molt, però va valer la pena d'anar-hi.
La llàstima és que al ball no podem quedar-mos perquè s'adormen pronte, però bueno l'any proper ho intentarem.
Aneu a les festes dels barris, de veritat. És un retorn a la infància.

Pilar ha dit...

PUes mira, yo a las del Rastre, que era mi barrio cuando yo era pequeña, no llegué a ir nunca, ya que siempre para estas fechas nos marchábamos al pueblo! ja ja jaj Es verdad, pero si iba a las del pueblo eh? En estas fiestas se juntan la gente de toda la vida, aunqeu la mitad o más ya no vivan allí siguen yendo y eso está muy bien.

Maribel ha dit...

Yo si que he estado en las fiestas del barrio, la verdad que ha estado muy bien,me ha encantado volver a reencontrarme con personas que hacía tiempo que no veía.
He estado en la misa y en la procesión, la verdad es que es muy bonito,a parte de haber sido un acto emotivo para mí...,desde aquí dar las gracias a las personas responsables de estos actos,gracias ...
Y si animaros y acercaros merece la pena.
Gracias

caty garcía ha dit...

Me ha dado hoy por abrir esta página y que emoción tan grande al ver que hablábais de las fiestas del rastre ( mi barrio),nosotros vivíamos en la calle Providencia y en el año 1975 fuí pubilla del barrio, aquel año tocó la orquesta Cimarrón, que por aquel entonces era de lo mejor.Después durante años, cuando vivían mis padres, íbamos todos los años y mis hijos y mis sobrinos participaban en las fiestas activamente.El mes pasado fuí a Tortosa, y paseamos por el barrio, pero la verdad es que me sentí un poco forastera, aún estando en casa.Hoy me habeis hecho revivir esos días , ese barrio y ese ambiente. Gracias

Maribel ha dit...

Pues me alegro que estes contenta de ver que hablamos de nuestro barrio,yo también soy de las que marché hace años,pero los recuerdos no se olvidan.
Si que es verdad que no es lo que era,pero creo que está en nuestras manos el volver a levantarlo,entre todos los que algún día pasamos muchas horas,días,años,...,con pequeños detalles como ir a visitarlo de cuando en cuando,...

caty garcía ha dit...

Maribel,eres la hija de Elena?

Maribel ha dit...

Hola Caty, no no soy la hija de Elena,pero da igual,ja ja ja.No se si nos conocemos,yo soy de la generación del 66.

Pilar ha dit...

y yo, la hermana de MAribel! je je je