dilluns, 9 de febrer del 2009

Nova enquesta sobre la medalla d'or de Tortosa

L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat el tràmit per atorgar la Medalla d'Or de la Ciutat a La Mercè. És una excepcional notícia, ja que es reconeix una trajectòria importantíssima al servei de l'educació i de la igualtat d'oportunitats. Ja ho hem dit altres vegades: el mèrit de la Mercè no és haver format de la millor forma possible un nombre determinat de promocions d'alumnes, sinó haver estat capaç de donar una educació de qualitat (d'alta qualitat, diríem fins i tot) amb una pobresa de mitjans que semblava normal, però que no ho era, és clar.

Naturalment, cal estar agraïts a l'Ajuntament i a totes les forces polítiques que, per unanimitat, estan tirant endavant aquesta qüestió. No és que no sigui un guardó merescut; és que fins al dia d'avui s'ha donat amb comptagotes. Hi ha bones raons perquè la Medalla d'Or d'una ciutat no es doni així com així. Les distincions que es donen a quilos, com tristament li està passant a la Creu de Sant Jordi, acaben no significant res.

Hem penjat una nova enquesta per demanar la vostra opinió sobre aquest tema. Hem descartat preguntar si estaveu d'acord o no amb la concessió de la medalla. Hauria estat una pregunta estúpida. Qui pot estar en contra? Però hem cregut que seria important que la distinció de l'Ajuntament no vingués únicament avalada pel nombre d'anys. L'important és la feina feta, no? En tot cas, també és veritat que com més anys es fa bona feina, més mèrit té.

2 comentaris:

ceiplamerce ha dit...

Com molt bé sabeu, ara s'ha iniciat l'expedient..i en aquest sentit, és possible, que per recolzar-lo us demanem un escrit.

Cinta March Pallarés ha dit...

Encantats de col·laborar per aquest tema. Ja direu si necessiteu res.